|

İnönü Stadı mimarına tırnaklama operasyonu

İnönü Stadı'nı yeniden düzenlemek üzere İstanbul'a davet edilen ünlü Avustralyalı mimar Damon Lavelle, parasını kendilerine polis süsü vererek kimliğini soran tırnakçılara kaptırdı.

İstanbul
00:00 - 26/01/2008 Cumartesi
Güncelleme: 01:01 - 26/01/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
İnönü Stadı mimarına tırnaklama operasyonu
İnönü Stadı mimarına tırnaklama operasyonu

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ünlü mimar Damon Lavelle, İnönü Stadı'nın fotoğrafını çekerken kendine polis süsü veren hırsızların kurbanı oldu.

İnönü Stadı'nda geçen hafta incelemelerde bulunan spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun stadın restore edileceğini açıklamasının ardından Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören da Avustralyalı mimar Damon Lavelle Türkiye'ye davet etti. 6 gün önce Türkiye'ye gelip Hilton Otel'e yerleşen mimar, Beşiktaş İnönü Stadı'nın üst tarafında bulunan yoldan stadın fotoğraflarını çekmeye başladı.

ADRES SORDU

Bu sırada Ritz Carlton Otel'in önünden ilerleyerek mimarın yanına gelen bir kişi İngilizce adres sordu. İkinci bir şahıs ise polis olduğunu belirterek ikisinin de kimliklerini istedi. İkinci şahıs adres soranın kimliğini kontrol ettikten sonra, Damon Lavelle'den de de kimliğini istedi. Mimarın cüzdanını kontrol eden şahıs daha sonra cüzdanı geri verdi.

FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ

Her iki şahsın durumundan şüphelenen mimar fotoğraf makinesi ile şahısların fotoğrafını çekti. Daha sonra cüzdanını kontrol eden Lavelle 250 dolar ve 300 eurosunun olmadığını görünce Dolmabahçe Sarayı önündeki polis noktasına gitti.

Polis ekiplerine bilgi veren Lavelle, daha sonra ifade vermek ve fotoğrafları göstermek üzere Beşiktaş Merkez Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Polis, olaya karışan tırnakçıları bulmak için soruşturma başlattı. İnönü Stadı'nı yeniden düzenlemek için davet edilen Lavelle'nin Benfica'nın 5 yıldızlı stadyumlar kategorisindeki Luz Stadı'nın (Işığın Stadı) mimarı. 65 bin kişilik stadın en büyük özelliği gün ışığından olabildiğince yararlanmak üzere tasarlanmış olması. (İHA)



16 yıl önce