|

İnovasyon Zirvesi’ne BTM damgası

Türkiye’nin en kapsamlı, dünyanın ise sayılı etkinliklerinden THY Science Expo Proje Yarışması’nda finale kalan iki proje MMG 3. Arge ve İnovasyon Zirvesi’ne damgasını vurdu. Bursa BTM Genel Koordinatörü Fehim Ferik, “projelerin önemli bir kısmı katma değer potansiyeline sahip” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 04:11 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
İki proje MMG 3. Arge ve İnovasyon Zirvesi’ne damgasını vurdu.
İki proje MMG 3. Arge ve İnovasyon Zirvesi’ne damgasını vurdu.

Geleceğin nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak hedefiyle bilimi gündelik hayatın bir parçası haline getiren Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (Bursa BTM) marka etkinliği Science Expo bilime meraklı girişimci gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Her yıl dünya çapında ses getiren Science Expo kapsamında düzenlenen proje yarışmaları meyvelerini vermeye başladı. İstanbul’da gerçekleştirilen MMG 3. Arge ve İnovasyon Zirvesi’nde Turkish Airlines Science Expo 2018 proje yarışmasında finale kalan iki Bursalı proje görücüye çıktı.

‘DAHA AZ ENERJİ, DAHA ÇOK VERİM’

Azra Zeynep Uğurbaş ve İbrahim Batı tarafından geliştirilen daha az enerji ile daha çok verim hedefi kapsamında enerji sorununa etkin çözümler sunan ‘Enerjini Bil’ projesi ve Yiğit Burak Kılıç’ın geliştirdiği tarımsal sulamada etkin tasarruf sağlayan ‘Robotik Kontrollü, Elektrik Üreten Sulama Sistemi’ projesi zirvede katılımcıların beğenisini kazandı.

FİRMA VE KURUMLARDAN YOĞUN İLGİ

Türkiye’deki yerli üretimi desteklemek, teknoloji yatırımların, Ar-Ge çalışmalarının ve inovatif girişimlerin ortak platformda buluşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen, zirvede bölgesel kalkınma ajansı BEBKA’nın standında Bursa BTM’nin faaliyetleri ile birlikte tanıtılan finalist projeler, firma ve kurum temsilcilerinin yoğun ilgisini gördü. Bursa BTM ile verimli bir işbirliği içerisinde olan Uludağ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık ile BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim finalist projeleri yakından inceledi ve gençleri tebrik etti.

PROJELERE EĞİTİM DESTEĞİ

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Fehim Ferik, finalist projelere Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi olarak BEBKA ile birlikte lansman ve girişimcilik eğitimi destekleri verdiklerine dikkat çekti. Böylece projelerin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçladıklarını belirten Ferik, “Her yıl düzenlemiş olduğumuz proje yarışmasına tüm Türkiye’den, yılda bini aşkın proje başvurusu geliyor. Bu projelerden 50’si, uzman akademik kadronun değerlendirmesinin ardından finale kalıyor. Bu projelerin önemli bir kısmı katma değer oluşturma potansiyeli olan girişimler” diye konuştu.

  • BEŞ PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
  • Bugüne kadar 5 projenin uygulamaya geçirildiğini ve üretilen ürünlerin ihraç edildiğini dile getiren Ferik şöyle devam etti; “Ayrıca finalist projelerimizden bir tanesi yatırımcı bularak hayata geçirildi. Proje yarışmasına katılan 2 yarışmacımızdan biri çalıştığı kurumda terfi alırken, bir diğer ise hayalindeki işe kavuştu. İstanbul’da gerçekleştirilen MMG 3. Arge ve İnovasyon Zirvesi Bursa BTM ve Science Expo’nun gücünü görmek açısından bizim için önemliydi.”
#Bursa
#İnovasyon Zirvesi
5 yıl önce