|

'İnsan haklarının kaynak sorununu gündemime aldım'

AB Komisyonu Genişleme Direktörü Mirel, İnsan Hakları Başkanlığı'nın kaynak sorununu, bu yılın İlerleme Raporu'nda dile getirileceğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 8/07/2005 Cuma
Güncelleme: 13:52 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

AB Komisyonu Genişleme Direktörü Pierre Mirel, sonbaharda açıklanacak Türkiye İlerleme Raporu'nda insan haklarıyla ilgili olumlu ifadelerin yeralacağını bildirdi. Mirel, raporda Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nın olumlu faaliyetlerinin yanısıra, hükümetin başkanlığa daha fazla kaynak aktarması gerektiğinin de dile getirileceğini söyledi.

Türkiye ile müzakerelerin başlayacağı 3 Ekim tarihinde sorun yaşanmayacağını belirten Mirel, İlerleme Raporu'nun müzakerelerin seyrini belirlemesi açısından önemli olduğunu kaydeti. Mirel, "Bu süreçte umarım bir yol kazası meydana gelmez. Müzakere tarihi verilmiş olması, Türkiye'nin insan hakları açısından önemli mesafe kaydettiğinin göstergesidir" dedi. Görüşmede, Vahit Bıçak da il ve ilçe insan hakları kurullarının çalışma sistemi hakkında bilgi verdi ve insan hakları alanında yürüttükleri 8 ayrı projeyi anlattı.

Performansınızdan memnunum

AB Genel Sekreterliği'nde yapılan "temel hak ve özgürlükler" konulu istişare toplantısına katılmak ve İlerleme Raporu'yla ilgili temaslarlarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen AB Komisyonu Genişleme Direktörü Pierre Mirel, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Vahit Bıçak ile görüştü. Basına kapalı yapılan görüşmede Bıçak'tan faaliyetleri ile ilgili bilgi alan Mirel, başkanlığın performansından memnun olduklarını söyledi. Sonbaharda açıklanacak İlerleme Raporu'nda yeralacak konularla ilgili de bilgi veren Mirel, İlerleme Raporu'nda İnsan Hakları Başkanlığı'nın faaliyetleri ve performansı ile ilgili olumlu ifadelerin yeralacağını söyledi. Mirel'in, Başkanlığın bütçe ve eleman imkanlarıyla ilgili soruları üzerine Bıçak yeterli bütçe imkanlarının olmadığını anlattı.

  • KEZBAN BÜLBÜL / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce