|

İnterneti olmayan köydeki minikler uzaktan eğitim için dondurucu soğukta tepeye çıkıyor

Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Kiremitli köyündeki öğrenciler, bölgede baz istasyonu bulunmadığı için cep telefonlarıyla iletişim sağlayamıyor, internete de ulaşamıyor. Bu nedenle öğrenciler dondurucu soğuğa rağmen her gün köylerindeki hakim bir tepeye çıkmak zorunda kalıyor. Bu yıl lise sınavlarına hazırlanan Sema Nur Sarıtaş internet altyapısı için görüştükleri tüm firmalardan olumsuz cevap aldıklarını belirterek, “Köyümüzde telefonlar çekmediği için online derslerimize katılamıyoruz. Köyümüzdeki öğrencilerle birlikte her gün bu tepeye geliyoruz. Defalarca altyapı firmalarına başvurmamıza rağmen taleplerimiz reddedildi. Kiremitli köyünde yaşayan öğrencilerin diğer öğrencilerden ne eksiği var." diye isyan etti.

11:09 - 2/12/2020 Çarşamba
Güncelleme: 11:17 - 2/12/2020 Çarşamba
IHA
Öğrenciler, köylerine internetin getirilmesini istiyor.
Öğrenciler, köylerine internetin getirilmesini istiyor.

Yıldızeli ilçesi Kiremitli köyünde baz istasyonu bulunmadığı cep telefonları ve internet iletişimi sağlanamıyor. Altyapı yetersizliğinden dolayı kablolu telefon hatları üzerinden de internet erişimi sağlanamıyor. Köyde bulunan yaklaşık 20 öğrenci, pandemi dolayısı ile verilen online eğitim imkanlarından yararlanabilmek için her gün çileli bir yolculuğa ve dondurucu soğuğa katlanmak zorunda.

  • Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü köyde öğrenciler online eğitim almak için hakim bir tepeye çıkıp internete bağlanmaya çalışıyor.


Hiçbir firma ilgilenmedi

Bu yıl lise sınavlarına hazırlanan Sema Nur Sarıtaş internet altyapısı için görüştükleri tüm firmalardan olumsuz cevap aldıklarını belirterek,
“Köyümüzde telefonlar çekmediği için online derslerimize katılamıyoruz. Köyümüzdeki öğrencilerle birlikte her gün bu tepeye geliyoruz. Defalarca altyapı firmalarına başvurmamıza rağmen taleplerimiz reddedildi. Kiremitli köyünde yaşayan öğrencilerin diğer öğrencilerden ne eksiği var. Bir çok köyde yaşayan olmamasına rağmen telefonlar çekiyor. Bizim köyümüzde ise bir çok öğrenci bulunmasına rağmen telefonlarımız çekmiyor. Dersleri takip edebilmek için şehre inip kiralık ev tutmak zorunda kalanlar var
” dedi.




“Valimize güveniyoruz”

Sarıtaş, Sivas Valisi Salih Ayhan’ın eğitim verdiği önemi bildikleri ve sorunlarının çözümü için Ayhan’a güvendiklerini söyledi. Sarıtaş, “Ben sayın valimiz Salih Ayhan’ı çok seviyorum. Yaptığı çalışmalardan haberdarım. Bizim sesimizi duyacağına inanıyorum. Talebimizi geri çevireceğine inanmıyorum. Lütfen bizim sesimizi duysunlar. Bizim köyümüze bir internet altyapısı lütfen getirin” dedi.


  • Köy muhtarı Mehmet Çınar da internet altyapısı sağlayıcılarına seslenerek, “Köyümüzde 20 öğrencimiz var. İnternet veya cep telefonu çekmediğinden dolayı hepsi mağdur durumda. Yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

#Sivas
#internet erişimi
#uzaktan eğitim
3 yıl önce
default-profile-img