|

'İntihara teşvik etmedik'

Yeni Şafak
01:00 - 29/11/2001 Perşembe
Güncelleme: 17:12 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyeleri hakkında "ölüm orucundakileri intihara ikna etmek" suçundan açılan davanın, tarihe "kötü bir dava" olarak geçtiği bildirildi. Böyle bir suçlama ile anılmak istemediklerini belirten üyeler, bu davanın ortadan kaldırılması için hakime ricada bulundular.

TTB Yüksek Onur Kurulu Üyeleri hakkında, kurulun 17 Nisan 2001 tarihinde "ölüm oruçları konusunda" yaptığı açıklama nedeniyle açılan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi. Sanıklardan Prof. Dr. Şükrü Hatun, imza attığı bildiride, ölüm oruçlarının desteklenmediğini, intihara teşvik gibi bir suçlamayla yargılanmalarının meslek ilkelerine aykırı olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Faik Çelik de intiharın, fiziken sağlıklı kişinin yaşam fonksiyonlarının aniden ortadan kaybolduğu bir eylem olduğunu belirtti.

Bu hakareti artık kaldırın

Suçlamayı kabul etmeyen Dr. Güner Gedik de "Üzerimize atılı intihara ikna hakaretini kaldırın hakim bey" dedi. Prof. Dr. Bahar Gökler, suçlamaları reddederken, Dr. Mahmut Ortakaya, iddianamenin, sivil toplum kuruluşlarının demokratik tepkilerini kesme amacı taşıdığını öne sürdü. Ortakaya, "Bir an evvel beraatimizi istiyoruz" dedi. Prof. Dr Cem Kaptanoğlu, Dr. Mustafa İhsan Özgün, Dr. Faik Urbarlı da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep ettiler.

Mahkeme Başkanı Necdet Yaman, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce