|

iPhone Nokia'ya CEO kovdurdu

Apple ve Google'a karşı rekabet ortamını iyi değerlendiremediği iddia edilen ve rekabet konusunda eleştiriler alan Nokia CEO'su Kallasvuo'nun yerine Microsoft'tan yönetici atandı

Aa
00:00 - 11/09/2010 Cumartesi
Güncelleme: 00:32 - 11/09/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
iPhone Nokia'ya CEO kovdurdu
iPhone Nokia'ya CEO kovdurdu

Akıllı cep telefonu pazarında Apple ve Google'a karşı güç kaybeden Nokia, eski popülaritesini yakalamak için Olli-Pekka Kallasvuo'nun yerine Microsoft'tan Stephen Elop'u CEO olarak atadı. Dünyanın en büyük Cep telefonu üreticisi Nokia'nın başkanı Jorma Ollila önceki gün yaptığı açıklamada, “Şirkete dönüşüm gerçekleştirmek için daha fazla çaba sarf ettiğimiz bu dönemde, Elop'un yazılım tarafındaki güçlü geçmişi ve yönetim değişikliğinde gösterdiği başarı bize değerli katkılar sunacaktır” dedi. Elop'un görevi Kallasvuo'dan 21 Eylül tarihinden itibaren devralması bekleniyor.Hayatının yarısından fazlasını Nokia'da çalışarak geçiren Kallasvuo döneminde, şirket akıllı telefon pazarında Apple ve Google ile rekabet etme konusuna başarılı performans sergileyemedi.

4.6 MİLYON AVRO TAZMİNAT

Görevine son verilen Kallasvuo, tazminat olarak 4.6 milyon euro alacak.Telekom sektöründe danışmanlık hizmeti veren Strand Consult'un başkanı John Strand değişiklikle ilgili olarak, “Nokia iletişim konusunda sıkıntı yaşıyor. Stephen Elop'un, Kallasvuo'dan daha iyi bir iletişimci olduğu şüphe götürmez bir gerçek” dedi.


Rekabette stratejik kapışma

Nokia, 2006 yılında piyasaya sürdüğü N95 modelinin ardından tüketicilerin çok beğenisini kazanan yeni ürün sunamazken, Apple'ın iPhone ürünü karşındaki rekabette geride kaldı. Microsoft yöneticilerinden Stephen Elop, Microsoft'ta çalışmadan önce internet altyapısında kullanılan cihazlar üreten Juniper Networks ve yazılım şirketi Adobe Systems'ta tepe yöneticiliği görevlerinde bulundu.


14 yıl önce