|

Irak'a nota

Barzani ile ilgili Irak'a nota verildiğini açıklayan Hükümet Sözcüsü Çiçek, konunun bugünkü MGK'da da ele alınacağını söyledi

Haber Merkezi
00:00 - 10/04/2007 Salı
Güncelleme: 01:14 - 10/04/2007 Salı
Yeni Şafak
Irak'a nota
Irak'a nota

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Mesut Barzani ile ilgili Irak'a nota verildiğini açıkladı. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanlığı'nın Barzani'nin açıklamalarıyla ilgili Irak'a bir nota verdiğini söyledi. Çiçek, bu konunun bugün görüşülecek olan MGK toplantısında da gündeme geleceğini ifade ederek, “Nota verilmiştir. Devletin ne yapması gerekiyorsa onu yapacaktır. Devlet soğukkanlılığı ile yapmaktadır” dedi.

Bu konuda yapılması gerekenin yapıldığını ifade eden Çiçek, bunun “devlet kararlığının gösterilmesi” anlamına geldiğini, yapılanları kamuoyu önünde konuşmaktan yana olmadıklarını vurguladı. Çiçek, “MGK zirvesi yarın (bugün) yapılıyor. Bu MGK gündeminde iç ve dış tehditler olarak gündeme gelecektir. Bugün yapılan Bakanlar Kurulu'nda bu görüşüldü. Açıklanacak şeyler var, açıklanmayacak şeyler var. Açıklanması gerekeni açıklarız” diye konuştu.

DARBECİLERE SORUŞTURMA

Bakan Çiçek, 2004'TE darbe girişimi içine giren generallerle ilgili savcıların inceleme başlattığını ifade ederek, bu konuda Bakırköy ve Şişli Cumhuriyet savcılıklarının çalışma yaptığını bildirdi.


17 yıl önce