|

İş güvenliği için İstanbul'da buluştular

00:00 - 12/09/2011 Pazartesi
Güncelleme: 23:54 - 11/09/2011 Pazar
Yeni Şafak
İş güvenliği için İstanbul'da buluştular
İş güvenliği için İstanbul'da buluştular

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi çerçevesinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı'nı açtı. Bakan Çelik, ILO İcra Direktörü Assane Diop ve ISSA Genel Direktörü Errol Frank Stoove ile diğer bakanların katılımıyla düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, fuarda, iş sağlığı güvenliği alanındaki yeni teknolojilerin sergileneceğini belirtti. Çelik, şunları söyledi: 'Bu fuarın, yeni teknoloji ve ürünlerin çalışma hayatı ve tüm işletmeler açısından hayırlı olmasını diliyorum. İş kazalarının olmadığı, meslek hastalıklarının son bulduğu bir çalışma hayatı için kurdeleyi kesiyorum.' Fuar alanını gezen Bakan Çelik, ilgililerden bilgi aldı. Toplam 8 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 5 gün sürecek 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı'na 120 farklı ülkeden yaklaşık 200 firmanın katılımının yanı sıra 20 bin ziyaretçi bekleniyor.

30 ÜLKEDEN DEKLARASYONA İMZA

Fuarda iş güvenliği malzemeleri, iş elbiseleri, yol ve trafik güvenliği, kişisel koruyucular, yangın güvenliği, ölçümleme teknolojileri ve detektörleri, yükleme, boşaltma, kaldırma ve stoklama ekipmanları, çevresel hijyen ve sınai temizlik malzemeleri üreten ve pazarlayan firmalar yer alıyor. Bu arada fuar öncesi, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde, 30 ülkeden katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanları ile katılımcı kuruluşlar tarafından 'İstanbul Deklarasyonu' imzalandı.


Denetim kadrosu önemli

Bakan Çelik, fuarı açılışı öncesi, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde, 30 ülkeden katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları ile bir araya geldi. Bakan Çelik, “Türkiye olarak denetim konusunu son derece önemli görüyoruz. Bu sebepten son zamanlarda denetim kadrosunu önemli oranlarda güçlendirerek, önleyici, iyileştirici ve geliştirici anlayışla yürüttüğümüz denetimleri sıklaştırdık' dedi. Çelik, bunun sonucunda son 10 yılda iş yeri sayısında yüzde 67, çalışanlar sayısında ise yüzde 73'lük bir artış olmasına rağmen, iş kazası oranında yüzde 49'luk bir azalmayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.


13 yıl önce