|

İşadamları Kürt sorununu tartışacak

Kürt sorununa çözüm bulma toplantılarına kayıtsız kalamayan Diyarbakırlı işadamları, 11 Haziran Pazar günü Diyarbakır'da STK'larla birlikte konferans düzenliyor

Yeni Şafak
00:00 - 5/06/2006 Pazartesi
Güncelleme: 13:54 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Diyarbakırlı işadamları, Kürt sorunu için önerilecek çözümleri tartışmak üzere sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gelecek hafta Diyarbakır'da bir konferans düzenlemeye hazırlanıyor.

Diyarbakır iş dünyasının, kentteki sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği ve 11 Haziran Pazar günü yapılacak "Kürt Sorununda Barış ve Barış Çalışmalarının Ortaklaştırılması" konulu konferansa işadamları, yazarlar, aydınlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katılacak.

GENİŞ KATILIM BEKLENİYOR

Konferans için hazırlanan "Barış İçin Diyarbakır Girişimi" imzalı çağrı metninde, bölgedeki Kürt sorunu kaynaklı çatışma ve şiddet olgusunun sosyal yaşamdan siyasal yaşama, ekonomik yaşamdan kültürel yaşama kadar her alanı olumsuz etkilediği belirtilirken, daha mutlu ve huzurlu bir gelecek için Kürt sorununun barış ve kardeşlik temelinde mutlaka çözülmesi gerektiği ifade ediliyor.

Kürt sorununu tüm yönleriyle tartışmaya çağıran metine imza atanlar arasında Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Öcal, GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Demirtaş, MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Nesip Yıldırım, Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Prof. Dr. Kahraman Gündüzgüzel, Yrd. Doç. Dr. Ahmet İnan, da bulunuyor. Çağrıyı ayrıca DTP, ÖDP, EMEP ve SHP ile ANAVATAN ve DYP gibi partilerin Diyarbakır il başkanları da destekliyor.

  • ANKARA
    'Dengbej'ler ve 'Destanepe'ler buluştu

    Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali'nde "hikaye anlatıcı" anlamına gelen Kürt "dengbej"ler ile Laz "destanepe"ler bir araya geldi. Koşuyolu'nda "Dağın ve Denizin Divanı" adlı etkinlikle bir araya gelen dengbejler ve destanepeler konsere katılan sanatseverlere duygu dolu bir gece yaşattı. Etkinlikte ünlü Kürt dengbejler Hafiz Şeyhmus, Feyzoyi Rıza, Egidi Cimo, Api Seyithan, Behramo, Neama Halil ve Şıh Yûsuf'un yanısıra, Laz sanatçılar Birol Topaloğlu, Şenol Topaloğlu, Faik Günbay ve Nazım Kus sahne aldı.

  • İSTANBUL


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce