|

İsimler netleşti

Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan 3 canlı bombadan 2’sinin kimliği belli oldu: Rus vatandaşları Rakim Bulgarov ile Vadim Osmanov. İki terörist, IŞİD’in İstanbul’daki tepe ismi Ahmet Çatayev’e bağlıydı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:41 - 1/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından İstanbul'da peşpeşe operasyonlar gerçekleşti. Özel Harekat polisleri önceki gün Pendik, Başakşehir ve Sultanbeyli başta olmak üzere birçok ilçede 4'ü yabancı uyruklu 13 zanlıyı gözaltına aldı. Örgüte yönelik baskınlar dün de devam etti. Terör örgütü IŞİD'le bağlantılı olduğu düşünülen 11 zanlı daha İstanbul'da yakalandı. Hepsi de yabancı uyruklu olan zanlılardan birinin Rus olduğu öğrenildi. Yakalananlardan Rus uyruklu militanın, kaldığı apartmanın 4. katından kaçmak isterken son anda ele geçirildiği kaydedildi. Gaziantep'te ise havalimanı saldırısıyla ilgili olarak 17 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Dünkü operasyonlarla birlikte sorguya alınan şüpheli sayısı 41'e ulaştı.



PASAPORT FOTOKOPİSİ


Havalimanını kana bulayan 3 canlı bombanın cesetlerinde yapılan otopsi işlemleri tamamlanırken, teröristlerden 2'sinin kimliklerine ulaşıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, havalimanındaki canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 teröristten 2'sinin Rakim Bulgarov ile Vadim Osmanov olduğu tespit edildi. Diğer teröristin kimliğini belirlemeye yönelik çalışmalar sürerken, Osmanov'un kimliğinin, Fatih'teki evi kiralamak için emlakçıya verdiği pasaport fotokopisinden bulunduğu öğrenildi.



Bilgisayarı çivilemişler


Canlı bomba saldırısını gerçekleştiren teröristlerin kaldıkları eve yakın bir çöpte çiviyle zarar verilmiş bir bilgisayar bulundu. Uzman ekipler şimdi o dizüstü bilgisayardaki bilgilere ulaşmaya çalışıyor. Aksaray Sofular Caddesi'nde 32 gün kalan teröristlerin 23 Haziran'da adres değiştirmeyi planladığı fakat yakalanma ihtimalinden dolayı karar değiştirdikleri de ortaya çıktı. Teröristlerin o gün Fatih'teki evden akşam saatlerinde çıkarak, 1 saat boyunca bölgedeki 3 esnafa ev sordukları tespit edildi. Teröristlerin, esnafa “1 hafta kalmak için ev bakıyoruz” dedikleri belirlendi.





43 cenaze teslim edildi


Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden 43 kişinin cenazeleri yakınlarına teslim edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri tamamlanan cenazeler, yakınlarınca alındı. Tunuslu Tabip Tuğgeneral Fethi Beyyud'un da aralarında bulunduğu yabancı uyrukluların cenazeleri de ülkelerine gönderilmek üzere ilgililere verildi. Öte yandan İstanbul Valiliği, saldırıda yaralananlardan 157'sinin taburcu edildiğini, halen 55'i acil, 25'i yoğun bakımda olmak


üzere 80 yaralının tedavisinin sürdüğünü duyurdu.






#Rakim Bulgarov
#Vadim Osmanov
8 yıl önce