|

İşkenceci Saçan'a Çapan'dan daire

İstanbul Emniyeti, Ergenekon sanığı Gürbüz Çapan hakkında mahkemeye rapor gönderdi. Belgeye göre, Çapan ve kardeşi, aralarında 28 Şubat işkencecisi Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu polis ve komutanlara istihbarat karşılığında ev verdi.

Cihat Arpacık
00:00 - 9/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:04 - 8/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
İşkenceci Saçan'a Çapan'dan daire
İşkenceci Saçan'a Çapan'dan daire

Ergenekon davasında sona yaklaşılırken davayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Davanın tutuksuz sanığı olan Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği şok rapor Çapan hakkında bilinmeyenleri gözler önüne serdi.

SAÇAN'A EV VERDİLER

2008 tarihli 'Gizli' ibareli raporda Çapan tarafından yaptırılan Yasemin Evler Sitesi'ndeki birçok dairenin üst düzey komutan ve emniyet görevlilerine tahsis edildiği belirtildi. Çapan'ın bu isimleri istihbari amaçlı olarak kullandığı kaydedildi. Aynı dava kapsamında yargılanan eski emniyet müdürü Adlil Serdar Saçan'a da oturduğu evin Gürbüz Çapan'ın kardeşi Çetin Çapan tarafından verildiği ve Sultanahmet'teki bürosunun Gürbüz Çapan tarafından tefriş ettirildiği vurgulandı.

KADIOĞLU'NA TUZAK

Raporda 'İstanbul Jandarma İstihbaratta görevli iken Şemdinli'ye tayini çıkan A.B Veli Küçük'ün tüm bağlantılarını biliyor. Çetin Çapan'da 3 adet glock marka silah bulundu. Metin Çapan geçmiş tarihlerde el bombası yakalattı. Gürbüz Çapan'ın bütün illegal işlerini Sait Doğanay isimli şahıs yapıyor. Doğanay geçmişte Enis Karaduman'ın yanında tetikçilik yaptı, İstanbul Organize tarafından Esenkent'te gözaltına alınacakken zamanın Jandarma karakolunda çalışan üst teğmen Kenan Ay tarafından şahsa gaber verildi. Şahıs yakalanmadı. Necmi Kadıoğlu'na kadın tuzağı kuruldu. Fakat şahıs bunu farketti bunun üzerine Kadıoğlu ile ilgili Büyükçekmece Bora Güvenlik'te Veli Küçük'ün adamı Ercan Dağılgan aracılılığı ile illegal dinleme yapıldı' denildi.


11 yıl önce