|

İslâm âlemi duada

Afrin’in teröristlerden temizlenmesi amacıyla başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması için ümmet duaya durdu. Diyanet’in çağrısıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide sabah namazında Fetih Suresi okundu, ardından zafer duası edildi. Sadece Türkiye’de değil KKTC ve Balkanlarda da Mehmetçiğin zaferi için Müslümanlar el açtı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:56 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mehmetçiğin zaferi için Türkiye'deki 90 bin camide yatsı ve sabah namazında Fetih Sûresi okundu, dua edildi.
Mehmetçiğin zaferi için Türkiye'deki 90 bin camide yatsı ve sabah namazında Fetih Sûresi okundu, dua edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye’nin Afrin bölgesinde teröristlere yönelik başlattığı "Zeytin Dali Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için ümmet duaya durdu. Diyanet İşler Başkanlığının çağrısıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide yatsı ve sabah namazında önce Fetih Suresi okundu, ardından tüm cemaat el açıp Mehmetçiğe dua etti.

ŞANLI ORDUMUZA YARDIM EYLE

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Ankara’daki Hacı Bayramı Veli Camii’de sabah namazında önce Fetih Suresini okudu sonra cemaate dua ettirdi. Erbaş şöyle dua etti: "Allahım vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin ve yiğit askerlerimizin dün itibarıyla başlattığı harekatı hayırlı eyle. Şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle. Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim ve baki eyle. Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan, tefrikaya düşmekten bizleri muhafaza eyle."

CAMİLER CEMAATLE DOLDU

İstanbul’daki vatandaşlar ise sabah namazında dua etmek için Sultanahmet, Süleymaniye, Eyüpsultan, Fatih gibi büyük camileri doldurdu. Sınır ötesi harekatın zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi okundu. Cemaat, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından cami imamlarının rehberliğinde ellerini semaya açarak dua etti. Edirne’deki Selimiye Camisi de zafer dualarının edildiği camilerden biriydi.


İSTİKRARSIZLIĞA İZİN YOK

İzmit’te fetih camisi olan tarihi Orhan Camisindeki duaya Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da katıldı. Cami çıkışında konuşan Işık, önceki gün başlayan harekatın, Türkiye’nin bölgede hiçbir terör örgütü oluşumuna müsaade etmeyeceğinin, terörün bölgedeki istikrarsızlık oluşturma gayretine kesinlikle izin vermeyeceğinin en net göstergesi olduğunu kaydetti. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da Bursa’daki Ulu Cami’de zafer duasına katıldı. Çavuşoğlu duanın ardından, harekata ilişkin, "TSK hem sınırımızı korumak hem de Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerimizi bu terör örgütlerinin baskısından kurtarmak için bu harekatı gerçekleştirmektedir" dedi.


Harekat bitene kadar devam

Afrin’deki “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması için 90 bin camide yatsı ile sabah namazında Fetih Suresi okunmasına harekat sona erene kadar devam edilecek. Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tüm müftülükler ile Diyanet personeline bir mesaj gönderdi. Erbaş, mesajında Türk askerinin başarısı için tüm camilerde yatsı ve sabah namazı öncesi ve sonrası Fetih duası okunmasına Zeytin Dalı Harekatı sona erene kadar devam edileceğini kaydetti.


KKTC ve Balkanlar yalnız bırakmadı

Sadece Türkiye’de değil KKTC ve Balkanlarda da zafer duaları edildi. Balkanlardaki vatandaşlar, “Allah’ım kardeşlerimizi koru”, “Erdoğan’ın Türk ordusundan Allah razı olsun”, “Allah Türk ordusunu korusun ve güçlendirsin” şeklindeki dualarını, AA Arnavutça Haberler Servisi Facebook sayfasında, Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili paylaşılan haberlerin yorum kısmına yazdı. KKTC’deki tüm camilerde de ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için dua edildi. Camilerde Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay'ın mesajının ardından Fetih Suresi okunarak, Türk ordusunun muzaffer olması ve Türk milletinin bekası için dua edildi.


Afrikalı çocuklardan zafer duası
Türk ordusunun zafer için en anlamlı dua Afrika'dan geldi. Binlerce kilometre öteden gelen bir videoda ellerinde "zeytin dalı" yazılı bir afiş ve Türk bayrağı bulunan siyahi çocukların, Türk askerlerinin zaferi için edilen dualara amin dediği görülüyor.

#TSK
#Afrin
#Dua
6 yıl önce