|

İslam coğrafyası duayla yanımızdaydı

Türkiye’deki hain darbe girişimi uluslararası basın ve dünya kamuoyu tarafından da an be an izlendi. Özellikle Türkiye’yi mazlumların kalesi olarak gören ülkelerde eller semada, darbenin bertaraf edilmesi için dualar edildi. O gece neler hissettiğini sorduğumuz Faslı, Lübnanlı ve Mısırlı gençler, tek dileklerinin Türkiye’ye karşı yapılan bu ihanet girişimin başarısız olması olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
20:07 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 20:24 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​İslam coğrafyası duayla yanımızdaydı
​İslam coğrafyası duayla yanımızdaydı

15 Temmuz gecesi Türkiye’de sıcak saatler yaşanırken başta batı medyası olmak üzere tüm Ortadoğu ve Asya da Türkiye’deki gelişmeler takip edildi. O gece Türkiye’ye karşı girişilen hain darbe karşısında neler hissettiklerini sorduğumuz Faslı, Lübnanlı ve Mısırlı gençler tek dileklerinin darbenin başarısız olması ve Türk halkının galip çıkması olduğunu söylediler.

TÜRK HALKI HERKESE ÖRNEK OLDU

Mısır’da amatör olarak müzikle uğraşan 26 yaşındaki Shreif Mabrouk; “Türkiye’ye yönelik askeri darbeyle, Mısır’da olduğu gibi, Türkiye’yi dahili olarak kontrol etmeye ve şiddet ve terörizm döngüsüne sokmaya çalışmak için yabancı ülkelerce destek verildi. Ancak önce Allah’ın, sonra da halkın ve hükümetin iradesiyle ülkeyi yok etmek isteyen ve ekonomisini tahrip etmek isteyenlerin planı engelledi. Türkiye’nin şimdi ekonomideki süper güçlerle rekabet ettiğini çok iyi biliyoruz. Bu da Batı’nın Türkiye’yi devirmek için çalışmasına yol açtı. Ordu ancak Allah sayesinde durduruldu ve ordu içinde darbe isteyenler teker teker tutuklandı. Elbette bir diğer etken bu krizde hükümetin yanında yer aşan insanlar oldu. O gece Türkiye’nin huzur güvenliğini sağlamak için halkın ne kadar fedakarlık etmeye hazır olduğunu gördük. Bu başarısız darbenin em büyük nedeni de zaten halkın iradesini kırmaktı. Ancak Batı’nın istediği, bölünmüşlük üzerinde çalışma planı Türkiye üzüntünde tutmadı. Maalesef Mısır’da düzenlenen darbe kazandı ve şuanda yaşananlar ortada. Sonuçta, Türk hükümeti ve halkı, Türkiye’nin güvenliğine zarar veren herhangi bir iç veya dış saldırganlıkla yüzleşeceğini tüm dünyaya kanıtladı. Bu herkese örnek olmalı” dedi.


Kazanacağınızı biliyorduk

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Lübnanlı Aesha El Eter ise darbeyi duydukları anda büyük bir korku yaşadıklarını anlatarak, “O gece sizler için kıldığımız namaz ve ettiğimiz duanın hesabı yok” dedi. El Eter, “Bölgede stratejisi olgunlaşmış, siyasi olarak güçlenmiş Türkiye’ye diz çöktürmek istediler. Fakat hesaba katmadıkları Türk halkının bağımsızlığa olan inancıydı. Müslüman coğrafyasında herkesin derdine koşan, onlar için mücadele eden sayın Erdoğan’ın bu darbe karşısında kazanacağına olan inancımızı hep koruduk. Ve çok şükür Türkiye tüm hesapları alt üst etti” ifadelerini kullandı.


Türk halkının lideriyle arasındaki bağı bilmiyorlar

32 yaşında uluslararası bir şirkette genel müdür olan Faslı Naoufal Oulda “Ben genç Faslıyım, ilk kez 2008’de Türkiye’ye geldim. Gençlik forumları ve toplantılar için 10 yılda 30 defadan fazla kez geldim. Ve her geldiğimde, sevdiğim ve ikinci evim olarak adlandırdığım bir ülkenin güzelliğine dokundum. Anıtlar benim, bahçeler benim havam, camiler dualarımı koruyorlar. Türkiye’yi seviyorum. Geldiğim her zaman, bu ülkedeki hayatın tüm sektörlerinde çok ileri bir gelişime gördüm ve rakamlar sözlerimi haklı çıkarıyor. Evet, Türkiye on yıldan daha kısa bir sürede gelişmiş bir ülke haline geldi. Ortadoğuda herkes gerçekleştirilen bu mucizeden bahsediyor; herkes arkadaşlarını ve düşmanlarını biliyor; Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Ve bu çok doğru, bu büyük beyefendi Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin kendisine dahil etmeyi hayal ettiği bir ülkeye dönüştü. Fakat o da ne! Bir Müslüman bir doğu ülkesini nasıl bu kadar süre içerisinde en üst seviyeye çıkardı? Müslüman bir ülkenin gelişiminden rahatsız olan ülkeler, bu Anadolu çiçeğini gözüne kestirmeyi planlıyordu ve ona zarar vereceklerdi. Şahsen, bu düşmanların ülkenin gelişimini sadece bir liderden değil, Türk lideri ile Türk halkı arasındaki güvenden, Türk cumhurbaşkanının dürüstlüğünden, milletine olan gerçek sevgisinden kaynaklandığını bilmediklerini görüyorum. Gençler, aileler ve Türkiye’deki tüm toplumsal katmanlarla uzun tartışmalar yapmaktan zevk duydum ve çok güzel kazanımlar elde ettim. 15 Temmuz Gecesi Türkiye’nin boynuna vurulmak istenen tasma, bir kişinin FaceTime görüşmesi ile tüm halkı sokağa dökmesi sayesinde bertaraf edildi. Bu dünyanın hiçbir yerinde şahit olduğumuz bir şey değildi. Türk halkı adını tarihteki altın sayfaya o gece yazdırdı. Onlar istedikleri kadar sis ve kara bulut olsunlar, sonuçta gökyüzünü yöneten ay ve yıldızdır” şeklinde konuştu.


#15 temmuz
#Darbe
#Darbe Girişimi
7 yıl önce