|

İslam dünyası Hz. Yusuf'un kardeşleri gibi

Mısır'a karşı İslam dünyasının sessizliğinden şikayet eden Başbakan Erdoğan, olayı Kuran-ı Kerim'de anlatılan Hz. Yusuf vakasına benzetti.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 20/08/2013 Salı
Güncelleme: 12:59 - 20/08/2013 Salı
Yeni Şafak
İslam dünyası Hz. Yusuf'un kardeşleri gibi
İslam dünyası Hz. Yusuf'un kardeşleri gibi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mısır'da ordunun yaptığı darbeye karşı sessiz kalan İslam ülkelerini eleştirdi. "Şu anda İslam dünyası adeta hazreti Yusuf'u kuyuya atanlardan farksız durumdadır. Ama Hz. Yusuf'u kuyuya atan kardeşleri gün geldi Hz. Yusuf'a muhtaç oldu" dedi. Ancak rabbim Hz. Yusuf'u Mısır'a sultan yaptı" diyen Erdoğan "o günler de gelecek" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu;

Arap dünyasının içinde zenginlerinin olduğunu biliyoruz. Ama biz İslam dünyasının içinde zekata muhtaç olanları da biliyoruz. Acaba kaç tanesine ellerinizi uzattınız? Hangisinin yanına gittiniz? Aynı şekilde İslam dünyasının Uzakdoğu'ya doğru uzanalım. Oraların halini de biliyoruz. Doğru, bir kaymak takım da var. Ama orada sefaleti yaşayanlar da var.

Bunlar Victor Hugo'nun sefilleri değil, bizim sefillerimiz diyordu ya. Bunlar diktatörlere sahip çıkıyorlar. Farkları bu. Mısır halkı son derece onurlu şekilde, hem oruçlarını tuttular hem de oylarının savundular.

Ben buradan Mısır ordusunun inançlı insanlarına sesleniyorum. Siz o Müslüman kardeşlerinize nasıl silah doğrultuyorsunuz? Sizin zerre kadar inancınızda, imanınızda bir titreme yok mu? Mısır bu tecrübeyi geçmişte de yaşadı ama bu denli yaşamadı.

11 yıl önce