|

İslamofobiyi sosyal medya körüklüyor

ABD'li Prof. Dr. Esposito, İslamofobinin temel kaynağının sosyal medya olduğunu söyledi. Esposito, bu algıyı ortadan kaldırmak için sosyal medyanın etkin kullanılmasını önerdi

Aa
00:00 - 14/09/2013 السبت
Güncelleme: 00:13 - 14/09/2013 السبت
Yeni Şafak
İslamofobiyi sosyal medya körüklüyor
İslamofobiyi sosyal medya körüklüyor

ABD Georgetown Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. John L. Esposito, İslamofobinin temel kaynağının sosyal medya olduğunu söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) ile Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından düzenlenen 'Hukuk ve Medya Bağlamında Uluslararası İslamofobi Konferansı'na katılan Esposito, 'İslamofobinin kaynağı sosyal medya ve popüler kültürdür' dedi. İslamofobinin arkasında çok çeşitli nedenler olduğunu belirten Esposito, 'İslamofobi'nin arkasındaki neden olarak ilk olarak ABD ve Avrupa'da sağ kanatta bulunan siyasetçiler öne çıkıyor. Bununla birlikte sosyal medya tüm dünyada çok önemli bir yere geldi, özellikle de Amerika'da' diye konuştu. İslamofobinin önüne geçilmesi için sosyal medyadan yararlanılması gerektiğini vurgulayan Esposito, 'Bu anlamda sosyal medya, İslamofobiyi üretmesine rağmen bu sorunu ortadan kaldırılmasında kullanılması gereken önemli bir araç' dedi. Batı medyasının İslamofobik öğelerle dolu olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Esposito, 'ABD'de Müslümanlara karşı davranışları incelediğinizde ya da medyanın verdiği haberlere baktığınızda İslamofobik davranışları çok rahat görebilirsiniz. İslam'ın aşırılıkla ilişkilendirildiği çok sayıda haber ve makale bulunuyor. Medyada sadece aşırı uçlara yer verilmesi diğerlerinin göz ardı edilmesine ve İslam'ın yanlış tanıtılmasına neden oluyor' diye konuştu.


٪d سنوات قبل