|

'İsrail' adını değiştirecek

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde yaşayanİsrail Kesler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle ismini değiştirmek için mahkemeye başvurdu.

Aa
00:00 - 22/01/2009 Thursday
Güncelleme: 11:45 - 22/01/2009 Thursday
Yeni Şafak
'İsrail' adını değiştirecek
'İsrail' adını değiştirecek

Gümüşhane Adliyesine giden Kesler, "İsrail" olan adının "Muhammet Ali" olarak değiştirilmesi için hazırladığı dilekçeyi verdi. Kesler, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 1959 yılında doğduğunu ve Köse ilçesinde çiftçilikle uğraştığını belirterek, babasının kendisine Yakup peygamberin diğer ismi olduğu için "İsrail" adını verdiğini söyledi.


Adından dolayı sıkıntı yaşadığını ifade eden Kesler, şöyle konuştu:"İsrail'in Gazze'de yaptığı insanlık dışı vahşet karşısında adımdan utanır hale geldim. İlçemizde adliye olmadığı için Gümüşhane'ye giderek adımın 'Muhammet Ali' olarak değiştirilmesi için mahkemeye başvurdum. Ancak, Köseilçesindeki duruşmaların Kelkit ilçesinde görülmesi nedeniyle dilekçem Kelkit Adliyesine sevk edildi.


En kısa zamanda adımın değiştirilerek Muhammet Aliolacağı günleri sabırsızlıkla bekliyorum."İsrail Kesler, başvurusunun ardından adliye binası çıkışında karşılaştığı Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile bir süre sohbet etti.Vali Salihoğlu, İsrail Kesler'in, adının değiştirilmesi konusundaki düşüncesinin kendi kararı olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın kendileri için aldıkları kararlara saygı duyuyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

15 years ago