|

İsrail Bulgaristan'da vuruldu: 6 ölü

Bulgaristan'ın Burgaz kentinde İsrailli turistleri taşıyan otobüse düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi öldü 32 kişi yaralandı. Bulgaristan İçişleri Bakanı Tsvetanov saldırının planlı olduğunu söylerken, İsrail İran'ı suçladı.

Cihan
00:00 - 19/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:01 - 19/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail Bulgaristan'da vuruldu: 6 ölü
İsrail Bulgaristan'da vuruldu: 6 ölü

Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki Burgaz şehrinde İsrailli gençleri taşıyan otobüste patlayan bomba 6 kişinin ölümüne, 32'sinin de yaralanmasına sebep oldu. Tel Aviv'den uçakla Burgaz şehrine gelen İsrailli grubun havaalanında otobüse bindikleri sırada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alev alan otobüs tamamen yanarken, kalın bir duman tabakası göğe yükseldi. Konuya ilişkin Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin yaralandığını bildirdi. Açıklamada, patlama sırasında 5 kişinin öldüğü, bir kişinin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Olay sonrası tedavi altına alınan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu kaydedildi. Bulgaristan İçişleri Bakanı Tsvetan Gentchev Tsvetanov de patlamanın planlı bir saldırı olduğunu ifade etti.

'SALDIRI İHBAR EDİLDİ' İDDİASI

Bulgaristan Ulusal Televizyonu'unda (BNR) ilginç bir iddia yer aldı. Televizyonda yer alan habere göre Tel Aviv'den gelen uçağın inmesinden kısa bir süre sonra, turistleri getiren tur operatörünü telefonla arayan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin, “İsrailliler iki bombayla karşılanacak' dediğini bildirdi. İsrail televizyonu Kanal 2'ye konuşan görgü tanıkları da otobüse bir yolcunun binmesinin ardından büyük bir patlama sesi duyulduğunu söyledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, otobüse düzenlenen saldırının ardında İran olduğuna inandıklarını ve sert bir şekilde karşılık vereceklerini söyledi. ABD Başkanı Barack Obama da saldırıyı kınayarak, sorumluları adalet önüne çıkarılması için yardım teklif etti.



12 yıl önce