|

İsrail, kırmızı bültenle tanıştı

Mavi Marmara katliamının 4. yılında filo organizatörleri basın toplantısı düzenledi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Türk mahkemelerinin İsrailli 4 yetkili hakkında verdiği yakalama kararını değerlendirerek ''İsrail yakalama kararı ve kırmızı bültenle tanıştı'' diye konuştu. Filistinli Osame Kasho, Mavi Marmara''nın insanlığın vicdanı olduğunu söyledi.

Behlül Çetinkaya
00:00 - 31/05/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:24 - 30/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
İsrail, kırmızı bültenle tanıştı
İsrail, kırmızı bültenle tanıştı

Gazze''deki İsrail ambargosunu kırmak isteyen aktivistler ile başında Mavi Marmara''nın bulunduğu yardım malzemesi dolu 6 gemiye İsrail''in uluslar arası sularda yaptığı saldırının 4. yılında, filonun organizatörleri basın toplantısı düzenledi. Sarayburnu''nda Mavi Marmara önünde konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Türk mahkemelerinin verdiği İsrail alehindeki kararlara değindi. Yıldırım, ''İsrail''in yargılandığını gördük ve dünyadaki bu kalkanı delmiş olduk. İsrail tutuklama, yakalama, kırmızı bülten gibi kavramlarıyla anılmaya başlandı. Ama daha çok sürprizimiz var. Yeni davalar açacağız ve İsrail, yeni sonuçlarla karşılaşacak. İsrail''in katil ve haksız olduğunu tescilledik'' diye konuştu.

BİZ DE ONLARA AMBARGO UYGULADIK

İsrail''in uyguladığı ambargo ve izolasyonun benzerinin suçlu bulunan 4 İsrailli yetkiliye uygulandığını kaydeden Yıldırım, ''Biz de onlara ambargoyu tattırdık. Mahkemenin yakalama kararı verdiği 4 yetkili emekli oldu ama MOSSAD''da danışman oldular. İkisinin İngiltere''de çok malı var. Artık İngiltere''ye kolay kolay gidemeyecek. Kendi mallarından istifade edemeyecekler, özgürlüklerinden mahrum oldular'' ifadelerini kullandı. Açılacak yeni davalarla Netenyahu''nun da aynı sonuçlarla karşılaşacağından söz eden Yıldırım, Hitler''in Yahudilere yaptığını şimdi de İsrail''in Filistinlilere yaptığını belirterek ''Netenyahu hükümeti İsrail yıldızıyla Hitler haçını birleştirdi. Yahudileri de utandırdı'' ifadelerini kullandı.

Ambargoyu her yoldan deleceğiz

Filo organizatörlerinden İsrail asıllı İsveçli sanatçı Dror Feiler, meselenin dini değil vicdani olduğuna değindi. Feiler, ''Onuncu şehidimiz Uğur Süleyman Söylemez, sadece Türkiye''nin değil tüm dünya ve insanlığın şehididir. Onlar insanlık onuru için can verdi. Bizim şehitlerimize kıyasla Filistin''de her gün daha büyük şehitler veriliyor. Biz sadece mavi Marmara değil tüm Filistin şehitleri için mücadele ediyoruz'' dedi. Londra''da yaşayan Filistinli Osame Kasho ise, ''Mavi Marmara tüm insanlığın temsil edildiği bir harekettir ve tüm dünya vicdanını taşır. Özgürlük filosu yola devam ediyor. Gazze''de ''Gazze''s Ark'' gemisini hazırladık ve yola çıkacaracağız. Denizden havadan ve karardan ambargo kalkana kadar çalışacağız'' diye konuştu. Mavi Marmara şehitlerinden Fahri Yaldız''ın annesi Zeliha Yaldız da, ''Geri kalmayacağız. Ta ki Filistin ve Gazze özgür olana kadar. Biz bu davadan vazgeçmeyiz'' dedi.


10 yıl önce