|

İsrail'e kaçan Türk işçiler sorun oldu

Yeni Şafak
00:00 - 9/08/2004 Pazartesi
Güncelleme: 16:17 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Mısır'ın Sharm-el Sheikh (Şarm el Şeyh) özerk bölgesinden Sina Çölü'nü kullanan Türk işçilerinin İsrail'e kaçışı, sınırda "özel vize" alan Türkiye'nin seyahat acentelerini zora soktu. Sınırda vize kolaylığını kaldırmak için düğmeye basan Mısır Hükümeti, Türk turizm acentelerine bir mektup göndererek, uygulamanın kaldırılması yönünde çalışmalara başlandığını bildirdi.

Cem Polatoğlu devreye girdi

Bunun üzerine Mısır Turizm Bakanı Dr.Mamdouh El-Beltagui'nin yakın dostu ve Mısır'ın tek yetki verdiği acenta olan Baracuda Tur'un sahibi Cem Polatoğlu devreye girerek bakanla konuştu. Hükümetin uyarılarında yer alan konulara çok dikkat edileceğini belirten Polatoğlu, Mısır'a gitmek için gelen ama geri çevrilen kişilere ait manifestoları da Mısır Turizm Bakanı Dr. Mamdouh El-Beltagui'ye faksladı ve sınırda vize uygulamasının devam etmesini sağladı.

Mısır Turizm Bakanı Dr. Mamdouh El-Beltagui da uygulamanın süreceğini açıklayarak "Sizlerin gerekli önlemleri alacağına inanıyor, aksi durumda tüm sorumluluğun sizlerde olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kaçakların hangi acenteden geldiği ve kaç kişi olduğu belirlenecek, fazla sayılara ulaşan seyahat acentelerine gerekli cezai müeyyide uygulanacak" dedi.

Durum iyice zorlaştı

Baracuda Tour Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, artık bundan sonra uygulamaların daha ağır olacağını ifade ederek alınan kararları yazdığı bir metinle acentalara bildirdi. Metne göre, Fly Air kontuar yetkilileri uçağa check-in yapan misafirler arasında bulunabilecek şüpheli şahısları, uçağa almama konusunda tam yetkili olacak.

Son dakika satışları için eskisi gibi sınırda vize alınabilecek. Fakat bu uygulama sınırlı sayıda misafir için geçerli olabilecek. Mısır'a varışta, Pasaport Polisi şüpheli gördüğü kişileri Türkiye'den vize almış olsalar dahi ülkeye sokmama hakkına sahip olacaklar. Bu durumda acentelerin herhangi bir ücret iadesi sözkonusu olmayacak.

  • MURAT PALAVAR


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce