|

İsrail'e karşı tek ses

STK temsilcileri ve vatandaşlar Yeni Şafak'ın çağrısının tüm tüketiciler tarafından kararlılıkla devam etmesi çağrısında bulundu. Boykotun bir refleks olarak uygulanması gerektiğini söyleyen STK temsilcileri, “İsrail herkesin gözü önünde insanlık suçu işliyor” dediler

İstihbarat Servisi
00:00 - 4/09/2010 Cumartesi
Güncelleme: 00:36 - 4/09/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
İsrail'e karşı tek ses
İsrail'e karşı tek ses

Gazze'ye insani yardım götüren gemilere kanlı baskın düzenleyen İsrail'e destek veren firmaların mallarının boykot edilmesini manşetten duyuran Yeni Şafak'a STK'lardan ve vatandaşlardan büyük destek gelmeye devam ediyor. STK temsilcileri ve vatandaşlar Yeni Şafak'ın çağrısının tüm tüketiciler tarafından kararlılıkla devam etmesi çağrısında bulundu. İsrail'e destek veren firmaların hiç bir ürününün Türkiye'ye sokulmaması gerektiğini belirten STK temsilcileri, “Dünyadaki refahlarını eksiltecek her adım onlar için adeta bir kabus niteliği taşımaktadır” dediler.

ZULME ORTAK OLMAYIN

Boykotu İsrail zulmüne karşı yapılacak en pasif direniş olarak değerlendiren STK temsilcileri, “Ancak bu boykot bir o kadar da etkili bir direniştir. Bu firmaların mallarını almamak, zulme ortak olmamak anlamını taşır” diye konuştular. Yeni Şafak'ın çağrısını desteklediklerini ve boykotu ellerinden glediğince uyguladıklarını belirten vatandaşlar ise “Mümkün olduğunca İsrailli firmaların ürünlerini evimize sokmamaya çalışıyoruz. Söz konusu markaların Türkiye'de üretilenlerini tercih ediyoruz. En etkili boykot, hepbirlikte uzun süre yapılan boykottur” diye konuştular.


İşte o firmalar

Frito Lay (Lays, Doritos, Cheetos), Danone (Hayat su, Evian su, Danette, Danino, Danone yoğurt, Activa), Coca-cola (Cappy, Coca Cola, Fanta, Sprite, Nestea, Turkuaz, Schweppes, Damla su, Doğadan, Sensun), Nestle (Maggi, Nesfit, Nestea, Kitkat, Nesquik, Nescafe, CoffeeMate, Crunch, Erikli su), Kraft (Jacob's, Milka, Tang, Patos, Cipso, Trident, Toybox, Missbon, Bonibon, Olips, Tofita, Jelibon, Topitop, Falım, First), Johnson & Johnson, Unilever (Becel, Flora, Lipton, Calve, Knorr, Algida, Magnum, Carte d'Or - Axe, Rexona, Signal, Dove, Lux, Omo, Vim, Cif, Domestos), Kimberly-Clark (Kleenex, Kotex, Huggies), L'oreal (L'oreal, Maybelline, Kerstase, Lancome, Biotherm, Armani, Ralph Lauren, Cacharel, Diesel, Vichy, Helena Rubinstein), Estee lauder, Marks & Spencer, Starbucks, McDonald's, Motorola, Nokia Siemens, IBM, Caterpillar, Teva İlaç, Pepsi


Pasif direnişimiz hayırlı olsun

Ahmet Şişman- ENSAR Vakfı Başkanı: Duyarlılık artarak devam ediyor. Bir yandan mal satıp bir yandan Müslümanlara saldırıyorlar. Mümkün olduğunca boykot uygulanması gerekir. İnsani refleks olarak uygulanmalı. Çünkü malları üretenler kanımız üzerinde oturuyorlar. Boykot, yapacağımız en pasif direniştir.


Devlet de boykota katılmalı

ÖZGÜR-DER Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay: Boykottan Türkiye ile İsrail arasındaki askeri, ticari ilişkilerin kesilmesini, İsrail'deki birtakım firmaların ve ürünlerin Türkiye'ye sokulmamasını, anlıyorum. Devletin yapacağı boykotun yaptırımının karşı taraf, yani İsrail için daha etkili olacağını düşünüyorum.


Masum insanları öldürüyorlar

Turizmciler Derneği Başkanı Ünal Yılmaz: İsrail yaptığı baskınla ve zulümle, Dünya Evrensel Hukuku'nu çiğnemiştir. Masum ve silahsız insanlara tıpkı bir eşkıya gibi saldırmalarını asla tasvip etmiyorum. Halk olarak herkesi İsrail mallarını boykot etmeye davet ediyorum. Boykoto devam, Gazze'ye selam.


Yeni Şafak gazetesini kutluyoruz

Eğitim Bir Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Erol Battal: Gazete olarak bu yaptığınız bu haberi destekliyoruz. Boykot ile ilgili çağrılarımızı yaptık. Ürünlerin protesto edilmesini her zaman destekliyoruz. Bu protestolar sürekli olmalı. Bunun acısı İsrail'e hissettirilmeli. Bu olay daima sıcak tutulmalı.


Boykot gündemden düşmemeli

Genç Atılımcılar Dernği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tutkun: Boykotun siyasiler tarafından gündemde tutulması gerekiyor. Basının bu şekilde çalışmasının dışında tüm STK'lar halkı aydınlatmalı. Halk siyasilerden ciddi anlamada tavır bekliyor. Referandum kadar boykot da gündemde olmalı.


Duamız ve paramızla karşındayız

İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demiral: İsrail'i durdurmak bütün insanlığın görevidir. Dünyadaki refahlarını eksiltecek her adım onlar için adeta bir kabus niteliği taşımaktadır. Ekonomik ve ticari alandaki boykot ise bunun en etkili yoludur. Dualarımızla Gazze'nin yanında olurken, paramızla da kurşun almamalıyız.


14 yıl önce