|

İsrail'e yumruk özgürlük getirdi

Filistin''de İsrail askerlerine kafa tutan kız çocuğu Ahed Tamimi''nin cezaevindeki babası Bassem Tamimi'nin kefaleti Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın girişimiyle ödendi. Baba Tamimi''nin tahliyesi Filistin''de bayram havası estirdi.

Oktay Mehmet
00:00 - 14/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 19:57 - 13/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İsrail'e yumruk özgürlük getirdi
İsrail'e yumruk özgürlük getirdi

Filistin'de gözaltına alınan babası ve abisinin ardından korkusuzca İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan cesur kız çocuğu Ahed Tamimi'nin babası Bassem Tamimi kefaleti ödenerek serbest kaldı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın girişimi ile kefaleti ödenen baba Tamimi'nin cezaevinden çıkışı Filistin halkına da moral oldu.

Geçtiğimiz Aralık ayında Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelerek, bir dizi etkinliğe katılan Ahed Tamimi Türkiye gündeminde geniş yer almıştı. Aile bireylerinin bir bir gözaltına alınması ile üzüntülü günler yaşayan Ahed, babasının serbest bırakılmasının mutluluğunu yaşadı. Bassem Tamimi'yi eşi Neriman Hanım mutluluk gözyaşları ile karşıladı.

Babanın suçu 'direniş'ti

Basim Tamimi, İsrail ürünlerine boykot çağrısında bulunduğu bir eylem sırasında tutuklanmıştı. Popüler direnişçilerden sayılan Tamimi, direniş etkinlikleri düzenlediği gerekçesiyle 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

11 yıl önce