|

İsrail’in derdi Türkiye

Türkiye'den Kudüs'e yönelik ziyaretlerin artması ve Gazze'deki Büyük Yürüyüş eylemlerinde Türkiye'ye gösterilen aşırı ilgiden rahatsız olan İsrail, son dönemde Türk vatandaşlarına yönelik yıldırma politikalarına hız verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2018 Salı
Güncelleme: 03:46 - 31/07/2018 Salı
Yeni Şafak
İHAK Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez
İHAK Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez

İsrail'in, Filistin konusundaki duyarlılığından dolayı Türkiye'yi büyük tehdit olarak gördüğünü belirten İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, “İsrail'in Filistin'e yönelik baskılarına en büyük tepki Türkiye'den yükseliyor. Türkiye'nin duyarlılığını zayıflatma çabası içindeler” dedi.

DESTEK OLUNMALI

İsrail’in çıkardığı yasalar ve gasp ettiği gayrimenkullerle işgale hız verdiğini kaydeden Gülden Sönmez, şöyle konuştu: “İsrail Filistin’e götürülen yardımları engelleyerek, ablukanın bir şekilde delinemeyeceğini göstermeye çalışıyor. Bu adımları daha da ileri götüreceğini düşünüyorum. Ambargoyu delmek amacıyla 15 Mayıs’ta Norveç ve İsveç’ten yola çıkan Özgürlük Filosu’na ait gemiye ordu tarafından el konulması da bunun bir göstergesi. İsrail işgalina karşı Filistin yalnız bırakılmamalı.”

İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulmün ‘artık yeter’ dedirttiğini söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan da “İsrail’in bu tutumu barışa değil savaşa sürüklüyor. ABD de körkütük destek vererek bu suça ortak oluyor” şeklinde konuştu. “İsrail suçlarının bedelini ödemeli” diyen Turan, milletin ve temsilcilerinin mütekabiliyet hakkının kullanılmasından yana olduğunu ifade etti.

#Gülden Sönmez
#İsrail
#İstanbul
#Filistin
6 yıl önce