|

İsrailli yazar Oz: Erdoğan Ortadoğu için büyük bir şans

Yeni Şafak
00:00 - 4/04/2006 Salı
Güncelleme: 14:41 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun ardından İsrailli yazar Amos Oz ile görüştü. İsrailli yazar, "Aşk ve Karanlık" adlı kitabını imzalayarak Erdoğan'a hediye etti. Görüşmede İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi de hazır bulundu.

Görüşmede Amoz Oz'un Başbakan Erdoğan'a yönelik övgü dolu cümleler kullandığı öğrenildi. Oz, Erdoğan'ın Ortadoğu Bölgesine, İsrail ile Filistin arasındaki gerginliğin giderilmesi için gösterdiği çabaların çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bölgede önemli bir güç olduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın da bölge için bir şans olduğunu belirten Oz, barışa yönelik çalışmaların ve çabaların sürmesini beklediğini ifade etti.

BARIŞ HERKESİN GÖREVİ

Erdoğan da Oz'un kitabını imzalayarak kendisine hediye etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, dünya barışına katkıda bulunmanın herkesin görevi olduğunu, medeniyetler çatışmasının önüne geçmek ve uzlaşı kültürünü sağlamanın önemine dikkat çektiği belirtildi.

Erdoğan, Oz'un edebi yönünü dikkatle takip ettiğini belirterek, başarılar dilediği ifade edildi.

'Barış, Hemen Şimdi'harekatı önderlerinden

Amos Oz, 1939 yılında İsrail Kudüs'te doğdu. Çağdaş İsrail edebiyatının önde gelen temsilcilerinden. Barış yanlısı tutum ve eylemleriyle tanınıyor. 1977 yılından bu yana İsrail'in 'Barış, Hemen Şimdi' hareketinin önderlerinden biri olarak çalışıyor, İsraillilerin ve Filistinlilerin Batı Şeria ve Gazza bölgelerinde birlikte var olmaları için kampanyalar yürütüyor.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce