|

İstanbul 80 ülkenin operasyon merkezi

17 milyar dolar değerindeki GE Healthcare, İstanbul'u 80 ülkeyi kapsayan operasyon merkezi yaptı

Şükrullah Dolu
00:00 - 14/06/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:09 - 13/06/2008 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul 80 ülkenin operasyon merkezi
İstanbul 80 ülkenin operasyon merkezi

General Electric Company (GE), 17 milyar dolar değerindeki sağlık hizmetleri şirketi GE Healthcare'in yeni uluslararası operasyon merkezi olarak İstanbul'u belirledi. Orta Asya, Orta Doğu, Afrika ile Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nu (BDT) kapsayan dört büyük bölgede bulunan 80 ülkedeki GE Healthcare operasyonu, Türkiye'deki 240 kişilik GE Healthcare ekibi tarafından yürütülecek. EAGM Bölgesi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) olarak da Richard di Benedetto atandı. İstanbul'daki merkezin genel müdürlüğünü ise Mine Öztürk üstlendi. EAGM bölgesinden 2007 yılında 600 milyon doların üzerinde gelir elde eden GE Healthcare'nin söz konusu yeni yapılanmayla da 2010 yılına dek iki katı büyüme kaydederek, bölgede 1,2 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Erken teşhis ve önleme konularına odaklanmak istediklerini belirten Richard di Benedetto, "Hedefimiz, bölgedeki 2 milyar insana sağlık erişimini sağlamak" diye konuştu. Türkiye'nin çok önemli bir lojistik platformu kurduğunu, buradan çevre ülkelere rahatlıkla ulaşılabildiğini ve çok büyük bir pazar olduğunu anlatan Benedetto, "Buradan hareket ederek büyüyeceğiz. Buradaki mevcudiyetimizi artırmak istiyoruz" diye konuştu.

YENİLERİ GELECEK

Benedetto, ABD ve Avrupa'dan büyük hastane işletmeleri ve uzmanlaşmış sağlık çözümleri firmalarını alıp Türkiye'ye yatırım yapmaya getirmek istediklerini, bu konuda görüşmeler yaptıklarını söyledi. Bu girişimlerle Türkiye'nin yönetim yanında sağlık hizmetleri alanında da bölgesel bir merkez olacağına dikkat çekildi.




Kültürlerarası müzakere avantajı


Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da, Türkiye'den 4 saat uçuşla bütün bölge merkezlerine ulaşılabilmesini ve bölge insanlarıyla 1000 yıllık bir geçmişin olmasını, "Kültürlerarası müzakere kabiliyeti avantajı" olarak tanımladı. Korkmaz, Türkiye'nin genç olmakla birlikte eğitimli bir insan kaynağı bulunduğunu söyledi.



16 yıl önce