|

İstanbul Meclisi AK Parti’de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhtisas Komisyonlarında üye seçimleri yapıldı. Her komisyonda üye sayısı 9’dan 8’e düşürülürken, 23 ayrı komisyonda toplamda 115 AK Partili görev alacak. Diğer partilerin üye sayısı 69’da kaldı.

Fatih Özer
04:00 - 25/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:07 - 25/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
İBB Meclis Toplantısı
İBB Meclis Toplantısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu Saraçhane'de bulunan İBB Başkanlık binasında yapıldı. Meclisin ana gündeminde 23 alt komisyondan oluşan İBB İhtisas Komisyonları Üye Seçimi yer aldı. AK Parti grubu geçtiğimiz dönemlerde 9 olan komisyon üye sayısının 8'e indirilmesini, üyelerden 5'inin AK Parti, 3'ünün ise diğer partilerden olması için teklifte bulundu. Bu teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Böylelikle 23 İhtisas Komisyonunda AK Parti'li 115, diğer partilerden de 69 üye görev yapacak.

İHANET CHP'YE YAKIŞIR

Toplantıya İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'nın provokatif sözleri damga vurdu. Balyalı, "Bizim burada sayımızın ne kadar olduğunun bir önemi yok. Biz AK Parti'nin İstanbul'a ihanet etmesine izin vermeyiz" diyerek tartışma ortamı yaratmaya çalıştı. Buna karşı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu ise "Biz kendi dönemimizde CHP'ye 4 üyelik verdik. Bu sayılar basit şeyler ve tartışmanın bir anlamı yok. Arkadaşımız AK Parti'nin İstanbul'a ihanet etmesine izin vermeyeceğiz dediler. İhanet kelimesi CHP'ye çok daha iyi yakışıyor" diye konuştu.

YÖNETİM BELİRLENDİ

  • Yeni dönem itibariyle İBB AK Parti Grup yönetimi de belirlendi. Buna göre İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu oldu. Grup Sözcüsü eski Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş olurken, Grup Sekreterliğine ise iki dönem İBB Meclis Üyesi olarak görev yapan Ebru Kahraman getirildi. Yapılan toplantıda İBB AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeleri de seçildi. Pendik'te iki dönem İBB Meclis Üyesi olarak görev yapan Fatih Özeren, AK Parti MYK Üyesi İskender Karakaya, iki dönem il yönetim kurulu üyesi olan Betül Birer, Başakşehir İlçe Başkan Yardımcısı Cüney Yılmaz, Mehmet Akif Aşıkkutlu ve Hidayet Erdöl İBB AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi oldu.


#İBB
#Meclis
#AK Parti
5 yıl önce