|

İstanbul metrosu Dilovası''na uzanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sabiha Gökçen''e ulaşacak İstanbul Metrosu''nun Gebze ve Dilovası''na uzatılması kararı aldıkların söyledi.

Aa
00:00 - 2/02/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:24 - 1/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul metrosu Dilovası''na uzanacak
İstanbul metrosu Dilovası''na uzanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı''na ulaşacak İstanbul Metrosu''nun Gebze ve Dilovası''na uzatılması, ulaşım planı kararı olarak alınmıştır. Bu çerçevede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi''yle müzakereler başlamıştır'' dedi.

Kocaeli Ticaret Odası''nda (KOTO) gerçekleştirilen toplantıda Kocaeli '''2023 Ulaşım Vizyonu Ulaşım Ana Planı''' kararlarını açıklayan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Yasası''nın Kocaeli''ye kazandırdığı en önemli imkanın devletin diğer kurumları ile birlikte şehrin bu günü ve geleceğini planlama ve ortak projeler geliştirme fırsatı olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, ''Trafiğin güvenle akmasını sağlayan kavşaklar yaptık. Şehri denizle, insanımızı sahille buluşturan köprüler inşa ettik. Trafik sıkışıklığını bu kentin kaderi olmaktan çıkaran tüneller açtık'' dedi.

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK

Karaosmanoğlu, ulaşım alışkanlıklarının tespiti amacıyla 10 bin hanede anket ve toplam 29 bin vatandaşla yüz yüze görüşmeler yaptıklarını vurgulayarak, '''Ulaşım ana planını ortak akılla, katılımcı bir şekilde ve modern bilimsel yöntemlerle, son derece titiz ve ciddi bir şekilde hazırladık. Bu proje, Türkiye''ye örnek bir çalışmadır'' diye konuştu. Kocaeli''nin bir lojistik merkezi olduğuna dikkati çeken Karaosmanoğlu, bu nedenle ulaşım ana planına ilave olarak, ''lojistik ana plan'' çalışmasını tamamladıklarını, bunun da Türkiye''de bir ilk olduğunu vurguladı. Karaosmanoğlu, YHT''nin Kocaeli sınırından geçeceğine dikkat çekti.

TRAFİK YÜKÜ DAĞITILACAK

İlk projelerinin Kuzey Marmara Otoyolu ve Kocaeli bağlantıları olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, otoyolun projelendirme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Eski İstanbul Yolu''nun da Kocaeli''nin trafik yükünü alacak başka bir alternatif olarak planlandığını dile getiren Karaosmanoğlu, bu çerçevede yolun duble yol yapılmasının plan kararları arasında yer aldığını söyledi.


11 yıl önce