|

Pendik'teki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

İstanbul Valiliği, Pendik Aydos Ormanları’nda yangın çıkarmaya çalışan şüpheli şahsın yakalandığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yakalanan kişiyle ilgili görünen o ki bir terör bağlantısı mevcut" dedi.

14:31 - 20/09/2019 Cuma
Güncelleme: 14:35 - 20/09/2019 Cuma
Yangında 3 dönümlük makilik alan hasar görmüştü.
Yangında 3 dönümlük makilik alan hasar görmüştü.

İstanbul Pendik'te dün çıkan yangın ile ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Aydos Ormanı'nda dün akşam saatlerinde orman yangını çıkmış, yangın itfaiye tarafından söndürülmüştü. Olayla ilgili kundaklamadan şüphelenen ekipler güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

Yapılan incelme sonrası bir kişi Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şahıs ardında terörle mücadele şube müdürlüğüne götürüldü. Şahsın sorgusu devam ediyor.

İstanbul Valiliği: Zanlının terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirtildi

  • İstanbul Valiliğinden yapılan Konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:
  • "19.09.2019 Perşembe günü saat 17:46 sıralarında 155 Polis İhbar Hattı’na ’Aydos Ormanı’nda yangın çıkarmaya çalışan şüpheli şahıs’ ihbarı yapılmıştır. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ihbardaki eşgale uyan (Y.A.) isimli şüpheli şahıs, yangının çıktığı alana yaklaşık 100 metre mesafede ve orman içerisinde yakalanarak, Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edilmiştir.
  • Amatör kameralar tarafından görüntülenen (Y.A.) isimli şüpheli şahıs, ihbarı yapan kişiler tarafından da teşhis edilmiştir. Terör örgütüyle bağlantılı olduğu değerlendirilen şüpheli ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce geniş çaplı soruşturmalar devam etmektedir."

Bakan Pakdemirli: Terör bağlantısı tespit ettik



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Pendik'teki orman yangınıyla ilgili, "Yakalanan kişiyle ilgili görünen o ki bir terör bağlantısı mevcut" ifadelerini kullandı.


3 dönümlük alan yanmıştı

Yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınan yangında yaklaşık 3 dönüm makilik alan hasar görmüştü.


#İstanbul
#Pendik
5 yıl önce