|

İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne kayıt imkanı

Yeni dönemde akademik kadrosuna alanın duayeni yeni isimleri dahil eden İstanbul Ticaret Üniversitesi, ek tercih döneminde yeni öğrencileri bekliyor. Ticaret’in burs ve indirim imkanları ek tercih döneminde de geçerli.

14:52 - 15/10/2021 Cuma
Güncelleme: 14:54 - 15/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
İTO'dan istihdam garantisi ve staj desteği.
İTO'dan istihdam garantisi ve staj desteği.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ek tercih döneminde lisans bölümlerine başvuru fırsatı devam ederken burs ve indirim imkanları da sürüyor.

Ek tercih döneminde Ticaret’i tercih edecek öğrencilere tercih indirimi uygulanacak. Üniversiteyi birinci tercihine yazarak kazananlara aylık 600, üniversiteye ikinci tercihine yazarak yerleşenlere ise aylık 500 TL verilecek.

İstanbul Ticaret Odası da İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ilk beş tercihine yazarak kazananlara yüzde 20 oranında eğitim desteği sunacak. İstanbul Ticaret Odası üyelerinin eş ve çocuklarına ise üniversite kaydında eğitim ücreti üzerinden yüzde 15 indirim uygulanıyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı oda ve borsaların üyelerine eş ve çocuklarına yüzde 10 indirim yapılıyor. Üniversitede şehitlerin çocukları tam burslu olarak okurken gazilere ve çocuklarına ise yüzde 75 indirim uygulanıyor. Engelli öğrenciler ise engeli oranında indirim hakkına sahip.

İTO’DAN İSTİHDAM GARANTİSİ VE STAJ DESTEĞİ

İTO 2021-2022 akademik yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne kayıt yaptıran ve mezuniyet sonrası bölümlerinde en başarılı olan ilk 3 öğrenciye İTO ya da İTO'nun etki alanındaki ilgili meslek ve sektörlerde istihdam imkanı sunacak.

İTO, İstanbul Ticaret Üniversitesi'ni tercih edecek öğrencilere staj çalışmaları için de tam destek olacak. İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne bağlı fakültelerde not ortalaması en yüksek 100 kişiye staj yeri sağlanacak. Ayrıca, gönüllü staj uygulamasında SGK primi ilk üç ay boyunca üniversite tarafından karşılanacak.

YENİ AKADEMİSYENLER

Bu sene 20'nci yılını kutlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi akademik kadrosuna güçlü isimleri dahil etmeye devam ediyor. Psikoloji alanında çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn ve Prof. Dr. Telat Gül Şendil Psikoloji bölümü, mimarlık alanının duayenlerinden Prof. Dr. Hüseyin Cengiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü, Prof. Dr. Nedim Tutkun ve Mehmet Hakan Hocaoğlu ise Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü akademisyenleri arasına katıldı.

Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Kamala Valiyeva ve Dr. Öğr. Üyesi Zebiniso Kamalova da İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'ne atandı. Akademik kadrosunu sürekli yeni isimlerle güçlendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi, çok sayıda araştırma görevlisi de alarak öğretim ve araştırma faaliyetlerinde kaliteyi arttırmayı amaçlıyor. Yeni alımlarla birlikte akademisyen başına düşen öğrenci sayısıyla da en iyi vakıf üniversiteleri arasına girdi.

Bu arada üniversitede kurum içi yükseltmeler de yapıldı. Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Doç. Dr. İlker Kıymetli Şen ve Doç. Dr. Öykü Necla İyigün profesör olurken Adnan Veysel Ertemel, Aşkım Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Didem Zeynep Bayazıt, Başak Erdem, Duygu Celayir, Fatma Serab Onursal, Genay Karakaya, Gözde Yangınlar, Hicabi Ersoy, Şefik Memiş, Mustafa Cem Kasapbaşı ve Recep Bildik ise doçent ünvanını aldı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi geçtiğimiz aylarda da Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Prof. Dr. Ömer Torlak, Prof. Dr. Ali Cem Budak, Prof. Dr. Füsun Alver, Prof. Dr. Şahin Akıncı, Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Prof. Dr. Yusuf Balcı ve Prof. Dr. Ömer Bolat'ı akademik kadrosuna katmıştı.

Pandemi döneminde online eğitime en hızlı geçen üniversitelerin başında yer alan İstanbul Ticaret Üniversitesi, yeni dönemde yerleşkelerinde her türlü tedbirleri alarak yüzyüze eğitime de hazır durumda. Üniversite, pandemi sürecinde yapılan 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de yüzde 95,5 doluluk oranına ulaştı. İstanbul Ticaret Üniversitesi aynı dönemde Marketing Türkiye tarafından her yıl düzenlenen The One Awards’da Yılın En İtibarlı Özel Eğitim Kurumu seçildi.

#İTO
#İstanbul Ticaret Üniversitesi
3 yıl önce