|

'İstanbul Valisi' herkesi şaşırttı

Cihan
00:00 - 23/04/2008 الأربعاء
Güncelleme: 11:15 - 23/04/2008 الأربعاء
Yeni Şafak
'İstanbul Valisi' herkesi şaşırttı
'İstanbul Valisi' herkesi şaşırttı

İstanbul Valisi Muammer Güler, 23 Nisan münasebetiyle makamını ilköğretim 3'üncü sınıf öğrencisi Eylem Nur Kutlu'ya bıraktı.


Minik Vali Eylem Nur Kutlu, "Bir kadın vali olarak lk olarak kadınlarla ilgili bir çalışma yaparak, çalışan anneler için kreşler açılmasını sağlardım" dedi. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanması talebiyle ilgili soruya muhatap olan Vali Kutlu, "Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı. Sadece bu konuyla ilgili soru alayım" diyerek herkesi şaşırttı.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Beyoğlu Cemal Artüz İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret etti. Vali Güler, öğrencilerle tek tek tokalaştı. Çocuklar da Güler'e beyaz güller verdi. Tüm çocukların bayramını kutladığını belirten Vali Güler, 23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Devletin birinci önceliğinin eğitim olduğunu anlatan Güler, çocukların en iyi şekilde yetişmesinin ülkenin zenginliği ve refah seviyesi açısından büyük önem taşıdığına işaret etti.



Devletin bütün bireylerinin fırsat eşitliği sunduğunu belirten Güler, "Ben Güneydoğulu 9 çocuklu bir ailenin çocuğuyum. Bugün İstanbul Valisiyim. Demek ki çalışılırsa ve emek verilirse her birey fırsat eşitliği sayesinde istediği yerlere gelebilir." ifadelerini kullandı.




Muammer Güler daha sonra 3.sınıf öğrencisi Eylem Nur Kutlu'yu valilik makamına oturttu. Minik Vali Eylem Nur, ilk işinin ne olacağı ile ilgili, "Madem ben ilk kadın valiyim. ilk önce kadınlarla ilgili bir çalışma yaparım. Çalışan anneler için kreş açarım. İkinci iş olarak bireysel silahlanma ile mücadele ederim. 'Oyuncak silahını getir, oyuncağını al' kampanyası başlatırım. Üçüncü olarak İstanbul'la ilgili bütün yatırımları ve projeleri İstanbullular'la paylaşarak gerçekleştiririm." şeklinde konuştu. İstanbul Valisi Muammer Güler ise Eylem Nur'un projeleri ile ilgili "Valilik makamını herhalde kaptıracağız. Ama böyle olmasından mutluyuz. Eylem gibi çocuklarımıza güveniyoruz." dedi.



Vali Güler'in derbi maçı hatırlatarak, Eylem'e bununle ilgili bir açıklaması olup olmayacağını sorması üzerine Eylem Nur, güzel tezahüratlardan yana olduğunu ancak küfür ve kavganın olmaması gerektiğini söyledi.

Eylem Nur daha sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'i telefonla aradı. Telefonu açan Özer'e kendisini İstanbul Valisi olarak tanıtan Eylem Nur, "Bütün okulları sık sık ziyaret edin. Öğretmen ve öğrencilerin sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgi alın ve çözmeye çalışın" talimatı verdi.




Vali Güler minik valiye gazetecilerin soru sormasını istemesi üzerine bir basın mensubu, "1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin verecek misiniz?" sorusunu yöneltti. Soru üzerine Eylem Nur bir süre durakladı. Vali Güler "Sana kopya vereyim" dedikten sonra, "Vali Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarını uygulamakla görevlidir" dedi. Bu sırada minik Vali soruya cevap vereceğini beilrterek, "Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı. O yüzden sadece bu bayramla ilgili soruları cevaplayacağım" dedi. Minik Valinini bu cevabı Vali Güler'in ve öğretmenlerinin hoşuna gitti.

Eylem Nur'un kısa süreli valilik görevinin ardından asıl vali makamını devraldı. Vali Güler daha sonra kendisini ziyaret eden öğrencilere çeşitli hediyeler sundu.


٪d سنوات قبل