|

İstanbul'a deniz itfaiyesi

Yangın ve afetlerle mücadelede hizmet veren İstanbul İtfaiyesi deniz filosu kuruyor. Denizde meydana gelebilecek yangın, kurtarma, gemi kazası gibi acil durumlara anında müdahale edilebilecek. Deniz İtfaiyesi’nde görevlendirilecek 3 gemi içinse sözleşme yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 04:37 - 30/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İhtiyaç halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait helikopterler de kurtarma operasyonlarına dahil olacak.
İhtiyaç halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait helikopterler de kurtarma operasyonlarına dahil olacak.

Yangın ve acil durumlarda 4 bine yakın personeliyle hizmet veren İstanbul İtfaiyesi, denizde meydana gelen tehlike ve kurtarma operasyonlarına da müdahil olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla İstanbul İtfaiyesi'ne deniz filosu kazandırılıyor. Her gün binlerce geminin denize açıldığı İstanbul'da deniz itfaiyesinin kurulması büyük önem taşıyor. Deniz İtfaiyesi için Kanada merkezli MetalCraft Marine şirketi ile 3 adet Firestorm 50 tipi yangın botu satın alınması için sözleşme imzalandı.





SAHİL GÜVENLİK İLE KOORDİNE


Firestorm 50 tipi yangın botu 15 metre boy ve 5 metre genişliğe sahip. 44 knott hıza ulaşabiliyor. Halihazırda İstanbul'un deniz sahasında meydana gelen acil durumlara Kıyı Emniyet Müdürlüğüne ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler müdahale ediyor. İBB'nin kuracağı Deniz İtfaiyesi, Emniyet ve Sahil Güvenlik ile koordine çalışacak.



TAM DONANIMLI ÖZEL EKİP


Yeni kurulacak Deniz İtfaiyesi ile İstanbul'un deniz sahasındaki acil durumlara müdahale edilebilecek. Bununla beraber itfaiye, komşu illerin deniz sahasında ve açık denizlerde ihtiyaç halinde görev alacak. Bunun için İstanbul İtfaiyesi bünyesinde tam donanımlı özel ekip yetiştirilecek.


#İstanbul
#Yangın
#Deniz itfaiyesi
7 yıl önce