|

İstanbul'a dönüş durma noktasına geldi

TEM Otoyolu'nun Sakarya kesiminde araç yoğunluğu nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. D-100 karayolunun Kocaeli bölümünde de uzun araç kuyrukları oluştu

Ajanslar
00:00 - 28/10/2012 Pazar
Güncelleme: 15:14 - 28/10/2012 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul'a dönüş durma noktasına geldi
İstanbul'a dönüş durma noktasına geldi

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren vatandaşlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde dönüş yolculuğuna başladı. TEM Otoyolu'nun Sakarya ve Kocaeli kesiminde İstanbul istikametine araç yoğunluğu yaşanıyor. Ulaşım zaman zaman duruyor. TEM'deki yoğunluk nedeniyle bazı araç sürücüleri otoyoldan çıkarak D-100 karayolunu kullanıyor. D-100 karayolunun Kocaeli bölümünde de uzun araç kuyrukları oluştu.

Yoğunluk nedeniyle dinlenme tesisinde mola veren Halil Aydın, bayram tatilini Kırşehir'de geçirdikten sonra İstanbul'a dönmek üzere yola çıktıklarını söyledi. Aydın, 'Sakarya'ya kadar trafik iyiydi. Ancak burada durdu. Trafiğe yakalanmamak için erken çıktık ama yine de takıldık' diye konuştu.

Trafik kazası: 1 kişi öldü

Sakarya'nın Hendek ilçesi TEM Otoyolu'nda arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran otomobile çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.

Otoyoldaki kazada, Oktay Yalçın (25)'ın kullandığı 34 GB 9038 plakalı motosiklet, arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran Hakan Nas idaresindeki 34 AH 5829 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Yalçın'a, Şeref Acun yönetimindeki 06 AD 1702 plakalı otomobil çarptı. Oktay Yalçın, olay yerinde öldü.

Yalçın'ın cesedi, cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, otomobil sürücülerini gözaltına aldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Bolu Dağı geçişi de sıkıntılı

TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde araç yoğunluğu nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geliyor.

Kurban Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı fırsat bilen vatandaşlar 6 günlük tatili evlerinden uzakta geçirdi. Tatilcilerin dönüş yolculuğuna başlaması nedeniyle TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişindeki 1. viyadük ile Gümüşova rampalarında İstanbul istikametine araç yoğunluğu yaşanıyor.

Yarın geceye kadar rahat yok

Otoyoldaki trafik kazaları nedeniyle zaman zaman ulaşım durma noktasına geliyor. Trafik ekipleri, sürücüleri aşırı hız ve takip mesafesini korumaları yönünde uyarıyor. Yoğunluğun yarın gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Çanakkale'den dönenlerin de kaderi aynı

Bu yoğunluğun yanı sıra, Çanakkale Boğazı'nı kullanarak İstanbul ve Trakya yönüne giden tatilciler, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yoğunluk oluşturdu.

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz yörelerindeki tatil merkezlerinde geçirip, dönüşe geçen tatilcilerin araçları, iskelelerde zaman zaman kuyruklar oluşturdu.

Yalova'da seferler artırıldı

Yalova üzerinden İstanbul'a giden tatilciler, Yalova Topçular Feribot İskelesi'nde yoğunluk oluşturdu.

12 yıl önce