|

İstanbul’a gelen hücre çökertildi

Van Emniyeti’nin operasyonunda örgütün militan toplamak ve eylem yaptırmak için para dağıttığının ortaya çıkmasının ardından, kırsaldan İstanbul’a bir hücre gönderildiği tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2018 Pazar
Güncelleme: 04:28 - 4/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’deki sözde celladı olan kişi Şanlıurfa’da polis tarafından yakalandı.
​Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’deki sözde celladı olan kişi Şanlıurfa’da polis tarafından yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte PKK/KCK adına faaliyette bulunan 8 şüphelinin yakalanması için düğmeye bastı.

SURİYE’DEKİ KAMPLARA GİDECEKLERDİ

Üsküdar, Esenyurt, Sultangazi ve Fatih’te 10 adrese şafak vakti eşzamanlı operasyon düzenlendi. Aranan zanlılardan 3’ü yakalandı. Hücrenin, İstanbul’da militan toplayarak Suriye ve Irak’taki PKK kamplarına götürmeye çalıştığı belirlendi. Tespit edilen adreslerde bulunamayan firari 5 örgüt mensubunun yakalanması için operasyonların sürdüğü kaydedildi.

DEAŞ’IN CELLADI KISKIVRAK

Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’deki sözde celladı olan kişi Şanlıurfa’da polis tarafından yakalandı. Deyrizor kentinde DEAŞ’a bağlı sözde cellat olan Suriye uyruklu M.K. ile örgüt üyesi U.H. Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Sözde celladın DEAŞ adına çok sayıda eylem gerçekleştirdiği bildirildi. Örgüt mensubu sözde cellat ile diğer terörist, sevkedildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#PKK
#Van
#Terör
6 yıl önce