|

İstanbul'da halde onlarca kasa kabak çöpe atıldı

İstanbul'da bir sebze halinde onlarca kilo taze kabağın çöpe atıldığı anlara dair görüntüler ortaya çıkmıştı. Ticaret Bakanlığı, kabakları çöpe atan firmanın tespit edildiğini ve hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

15:51 - 28/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 16:06 - 28/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da halde kasa kasa kabak çöpe atıldı.
İstanbul'da halde kasa kasa kabak çöpe atıldı.

İstanbul'da bir sebze halinde onlarca kilo taze kabağın çöp kamyonuna atıldığı anlara dair görüntü, dün sosyal medyada paylaşılmıştı.



DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Büyük tepki çeken olayla ilgili, fiyatların düşmemesi için kasıtlı olarak çöpe döküldüğüne dair iddialar ortaya atılmıştı.

Ticaret Bakanlığı, görüntülerle ilgili harekete geçti. Söz konusu eylemi yapan firma tespit edilerek hakkında idari süreç başlatıldı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, konuya ilişkin paylaşımında şunları söyledi:

Dün sosyal medyaya yansıyan sebze halindeki bazı görüntüler Bakanlığımızca ihbar kabul edilerek inceleme başlatılması yönünde derhal il müdürlüğümüze talimat verilmiştir.

FİRMA TESPİT EDİLDİ

Söz konusu eylemi yapan firma tespit edilmiş olup firma hakkında idari süreç başlatılmıştır. İvedilikle sonuçlandırılacak süreç sonunda mevzuata aykırı eylem yaptığı tespit edilenler hakkında en ağır idari cezalar uygulanacaktır.

'MÜSAADE EDİLMEYECEK'

Vatandaşımızın temel besin maddesi olan sebze ve meyvede piyasayı bozucu faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Fırsatçılara en ağır cezaların verileceğinden hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın.

#İSTANBUL
#HAL
#SEBZE
#KABAK
#ÇÖP
3 yıl önce