|

İstanbul'da Lotusphere rüzgarı esti

İha
00:00 - 8/05/2008 Perşembe
Güncelleme: 15:38 - 8/05/2008 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'da Lotusphere rüzgarı esti
İstanbul'da Lotusphere rüzgarı esti

Amerika'nın Orlando kentinde son 15 yıldır gerçekleştirilen teknoloji konferansı Lotusphere, bu yıl ilk defa İstanbul'da düzenlendi.


Verilen bilgiye göre gelişen teknolojiler ışığında Lotus yazılımlarının yeni sürümlerinin ve iletişim eğilimlerinin tanıtıldığı konferansa ilgi büyük oldu. Swissotel'de 8 Mayıs tarihinde düzenlenen buluşmaya katılan Lotus dünyasından yetkin konuşmacılar, yüzlerce kişiye seslendi.


Lotusphere'de Türkiye'ye özgü yerel bilgileri paylaşan IBM Türk Lotus Satış Yöneticisi Murat Tüzüm, dünya pazarındaki eğilimleri ve bu eğilimlerin Türkiye'ye yansımalarını aktardı. Değişen iş modeli doğrultusunda, kurumların değişen ihtiyaçlarına Lotus yazılımları ile sunduklarını çözümleri aktaran Tüzüm, Türkiye'de iş ortakları ile büyüdüklerini ifade ederek, 1 dolarlık Lotus yazılımının, beraberinde 7 dolarlık katma değerli hizmet alanı oluşturabileceğini ve Lotus iş ortaklarının pazarda fark oluşturarak, katma değerli hizmetler ile büyüyebileceklerini ifade etti.


Etkinliğin en çok beklenen ve ilgi çeken konuşmacılarından IBM Lotus Notes ve Domino Tüm Ülkeler İş Birimi Yöneticisi Ed Brill, Lotus yazılımlarındaki yeniliklerin Türkiye'deki ilk duyurusunu yaptı. "Lotus Atlantic" kod adı ile duyurulan ve IBM'in SAP ile ortak yazılım girişimi, sektörün büyük ilgisini çekti. Firmaların isteklerini karşılamanın kendileri için çok önemli olduğunu açıklayan Brill, "Dünya üzerinde 140 milyon lisanslı Notes kullanıcısı bulunmakta ve her geçen gün bu sayı artıyor. Sadece

geçtiğimiz çeyrek açıklanan rakamlara göre 2007'den 2008'e geçerken Notes kullanıcı sayısında yüzde 10'luk bir büyüme yaşandı" diye konuştu. Türkiye'ye ilk defa gelen Ed Brill, insanların teknoloji ile olan ilişkisinin her geçen gün katlanarak geliştiğini, bunun da en büyük göstergesinin Lotusphere'de görülen katılım olduğunu belirtti.


İnternetin gelişimi ve iş yapış modellerinin değişimi konusunda sunum yapan Güney ve Batı Avrupa Social Software Çözümleri Satış Lideri Arjan Radder ise, dünyanın yüzyıllar sonra tekrar "düz" olduğunu savundu. Radder, "Web 2.0 uygulamaları bildiğimiz hiyerarşik çalışma koşullarını birbirine bağlı topluluklar haline getirdi. Dünyada interneti kullanan 1,3 milyar insan bulunuyor. Bütün bu insanlar internete bir şeyler katıyor. Artık internet organik bir oluşum ve onu kullananlar tarafından yönetiliyor"

diye kaydetti.


Fuaye alanında kurulan stantlarda çok sayıda IBM Lotus iş ortağı, Lotus yazılımları üzerindeki çözümlerini sergiledi. 18 iş ortağı standında Lotus Domino ile geliştirilmiş çok sayıda iş uygulaması, Blackberry ve el bilgisayarları gibi çeşitli mobil cihazlar ile Lotus yazılımlarının entegrasyonu, sistem güvenliği ve raporlama çözümleri, tümleşik iletişim uygulamaları gibi güncel teknolojiler sergilendi.

16 yıl önce