|

İstanbul'da organ nakli operasyonu: Gözaltılar var

İstanbul'da 4 ayrı özel hastanede, sahte evraklarla organ nakli yapılmasını isteyen zanlılara yönelik operasyon düzenlendi. 8 ayrı adrese yapılan operasyonda suç örgütü lideri F.K.'nın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

10:21 - 19/04/2019 Cuma
Güncelleme: 10:25 - 19/04/2019 Cuma
Diğer
Gözaltına alınan isimler polis nezaretinde Emniyete götürüldü.
Gözaltına alınan isimler polis nezaretinde Emniyete götürüldü.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da sahte evraklarla organ nakillerinin yapıldığını tespit etti.

Şüphelilerin, Tuzla, Esenyurt ve Bakırköy'de faaliyet gösteren 4 özel hastaneye sundukları sahte evraklarla organ nakli yapmaya çalıştıkları tespit edildi.

ORGAN ÇETESİNE OPERASYON DÜZENLENDİ

Habertürk'ün haberine göre, İstanbul'da organ nakil çetesine yönelik düzenlenen operasyonda, suç örgütü lideri F.K., örgüt üyeleri H.B., M.B., M.A., İ.D., Y.M., B.A., H.K. Ve Ç.Ş. Gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinden yapılan aramalarda, 2 adet kaşe, çok sayıda pasaport ve diploma fotokopisi ele geçirildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan, F.K., H.B., M.A. Ve İ.D. Tutuklandı diğer 5 zanlı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

#İstanbul
#Organ nakli
5 yıl önce