|

İstanbul'da terör operasyonu: 5 PKK tetikçisi tutuklandı

Terör örgütü PKK adına iki yıl önce Ümraniye'de Ayhan Kökbalık'ı öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı olan 4 kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yeni Şafak
12:39 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:48 - 24/10/2018 Çarşamba
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK adına bir kişiyi öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.

Polis 2 yıl boyunca iz sürdü

Üzerinden 2 yılı aşkın süre geçen olay ile ilgili çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ayhan Kökbalık'ın PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren bir infaz timi tarafından öldürüldüğünü belirledi.

Ölüm kararını toplantıda almışlar

Kökbalık'ın infazını gerçekleştirdiği ileri sürülen örgüt üyelerini adım adım izleyen terör polisi, ölüm kararının alındığı toplantıya bizzat katılan ve saldırını yapıldığı dönemde PKK içinde sorumlu düzeyde yer alan toplam 19 hücre üyesini belirledi. Aranan 19 şüpheliden 10'unun cezaevinde tutuklu olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, firari durumdaki 9 örgüt üyesinin yakalanması için 20 Ekim'de özel harekat polislerinin de katıldığı operasyon gerçekleştirdi.

5 kişi tutuklandı

Ekiplerin, 20 Ekim'de 9 kişinin yakalanmasına yönelik başlattığı çalışmalarda 5 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Diğer 4 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

#Ayhan Kökbalık
#PKK
#Terörist
6 yıl önce