|

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

İha
00:00 - 30/04/2009 Perşembe
Güncelleme: 16:20 - 30/04/2009 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'da uyuşturucu operasyonu
İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

Ümraniye'de bir kamyonete yönelik yapılan narkotik operasyonunda 102 kilo toz esrar ele geçirildi.




Gözaltına alınan 6 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 'Zımba' kod adlı operasyon kapsamında Van'dan Gaziantep'e oradan da İstanbul'a uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen kamyoneti Ümraniye Çamlıca gişelerinde durdurdu. Kamyonette yapılan aramada bagaj kısmında 102 kilogram toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili Necmettin S, Zeki O, Hayrettin Ş, Rıza Ş, Orhan U. ve Fazıl B. gözaltına alındı. Susma hakkını kullandığı belirtilen şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardındanBeşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.




Ele geçirilen toz esrarın yaklaşık 500 kilogram ot esrara denk geldiği öğrenildi. Öte yandan, Atatürk Havalimanı'nda yakalanan bir uyuşturucu kuryesinin midesinden 79 kapsül halinde 1 kilogram kokain ele geçirildi. Brezilya'dan aktarmalı olarak Atatürk Havalimanı'na gelen Bolivyalı Chavez V'nin hareketlerinden şüphelenen Narkotik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, söz konusu kişinin üzerini aradı.



Chaves V.'nin valizinde ve üzerinde herhangi bir şey bulamayan polis ekipleri, bu kişiyi bir kliniğe götürerek röntgenini çekti. Burada yapılan incelemede, Chaves V'nin mide ve sindirimsistemindeki kapsüller 79 adet kapsül görüldü. Doktor kontrolünde ilaç verilerek 79 kapsül çıkarıldı. Chavez V'nin polise verdiği ifadesinde "Bana kapsüllerde altın olduğunu söyleyerek yutturdular. Kapsülleri yutturanları altın kaçakçısı sandım' dediği öğrenildi. Chaves V, işlemlerinin ardından, mahkemeye sevk edildi.

15 yıl önce