|

İstanbul'un cazibesi artacak

İTO'nun davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Alman işadamlarına seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'u birkaç yüzyıl önceki merkezî konumuna tekrar kavuşturacaklarını kaydetti.

Yeni Şafak
01:00 - 12/02/2005 Cumartesi
Güncelleme: 14:23 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • ZEKERİYA GÜLÜN, İSTANBUL


    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'u tekrar eski ihtişamına kavuşturacaklarını söyledi. Başkan Topbaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Salonu'nda, İTO ile Almanya'nın Duisburg şehrinden gelen işadamlarının birlikte düzenlediği 'Türkiye-Avrupalı Yatırım Partneri Konferansı'na katıldı. Alman işadamlarını İstanbul'da yatırıma davet eden Topbaş, konuşmasına Napolyon'un, 'Eğer dünya tek bir devlet olsaydı, bu devletin başkenti İstanbul olurdu' sözleriyle başladı. Ekonomik istikrar ve düşen enflasyonun, İstanbul'u cazip bir yatırım merkezi haline getirdiğini kaydetti.
    'Hoşgörü ve özgürlükler şehriydi'

    Ünlü düşünür J. Jack Rousso'nun babası İsaak Rousso'nun da Topkapı Sarayı'nda saat tamirciliği yaptığını hatırlatan Topbaş, "Rousso, düşüncelerinin olgunlaşmasında, babasının İstanbul tecrübesinin önemli bir rol oynadığını söyler. Yani İstanbul o dönemlerde, hoşgörü ve özgürlükler şehriydi. O dönemde, dünyanın bütün seçkinleri İstanbul'da yaşamak için can atıyordu. İstanbul'a o eski günlerini tekrar yaşatacağız" diye konuştu.

    İstanbul'a ekonomik evlilik teklifi

    AK Parti milletvekilleri Nevzat Yalçıntaş, İnci Özdemir ve Ahmet Yaşar, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Rainer Möckelmann ile Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er'in de katıldığı toplantıda, Duisburg Belediye Başkanı Adolf Sauerland da bir konuşma yaptı. Konuk belediye başkanı, 500 bin nüfuslu kentte 60 bin Türk bulunduğunu ve şehirlerinde, Türklere ait 2 bin 600 işyeri bulunduğunu belirtti. Beyaz'ın Almanya'da evlilik sembolü olduğunu ifade eden Sauerland, İstanbul'u beyazlara bürüyen kar örtüsünün de, iki kent arasındaki ekonomik evliliğe vesile olması dileğinde bulundu.

    'Allah, dağına göre kar ver verdi'
    Topbaş, gazetecilerin, kar ve yağmur yağışı öncesi, "İstanbul'da, yaz aylarında susuzluk yaşanabileceği" şeklindeki haberleri hatırlatması üzerine, "Allah dağına göre kar verirmiş. İstanbul'un dağına göre de kar verdi. Susuzluk tehlikesi kalmadı" diye konuştu. Devlet Su İşleri ile İSKİ arasında bir sorun olmadığını belirten Topbaş, Karaköy'den Tophane'ye uzanan Kemeraltı caddesinin yeniden düzenlenerek, turizm bölgesi ilan edilmesi için Başbakan Erdoğan'dan destek istediğini de sözlerine ekledi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce