|

İstanbul'un çöpçatanı

'Aile Yapı Evlendirme Merkezi'nin kurucusu olan Haluk Tin, evlenmek isteyenleri biraraya getirip, yuva kurmalarına vesile oluyor. Kendilerine uygun eş arayan bayanların ilk tercihi ordu mensupları, erkekler ise özellikle devlet memuru bayanlarla evlenmek istiyor. Bu arada merkeze başvuranların yüzde 67'si üniversite mezunu...

Yeni Şafak
00:00 - 20/08/2005 Saturday
Güncelleme: 15:01 - 29/05/2017 Monday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------
  • OKTAY MEHMET /İSTANBUL


    İstanbul'un resmi çöpçatanı olarak nam salan Haluk Tin, Şişli Büyükdere Caddesi'nde açtığı "Aile Yapı Evlendirme Merkezi" aracılığıyla evlenmek isteyen çiftleri biraraya getirip, tanıştırıp evlenmelerini sağlıyor. Tin'in, 1980 yılında kurduğu merkeze bugüne kadar değişik meslek gruplarından 2 bin 700 kişi başvurmuş. Evlilik müracaatı yapan bayanlar arasında devlet memurlarının çoğunlukta olduğunu ifade eden Tin, devlet memurlarını sırasıyla öğretmen, maliyeci ve hemşirelerin takip ettiğini söylüyor. Kendilerine uygun bir eş aradığını beyan eden bayanların öncelikli olarak ordu mensuplarını tercih ettiklerini kaydeden Tin, bunu maddi durumu iyi olan zengin işadamlarının izlediğini, erkeklerin ise devlet memuru bayanları ilk sıraya aldıklarını ifade ediyor.
    Cumartesi pazar tanışma günü

    "Aile Yapı Evlendirme Merkezi" aracılığıyla eş arayan her aday öncelikle 150 milyon lira ödeyerek merkeze üye olmak zorunda. Tercihli üyelik başvurusunda bulunan çiftler 165, eş aday adayını listeden seçmek isteyenler 200, fotoğraftan seçmek isteyenler ise merkeze yıllık 225 milyon liralık bir üyelik aidatı ödüyor. Evlenmek için merkeze başvuran üyelerin sahip oldukları özellikler bilgisayara yükleniyor. Birbirleriyle ortak özelliklere sahip olan adaylar bilgisayar vasıtası ile belirleniyor. Cumartesi ve Pazar günlerini adayların buluşma günü olarak belirleyen Tin, tanışmak için biraraya gelen her çiftten 15'er milyon lira ek ücret alıyor.

    Eğer çiftler evlenirse merkeze 100 dolar daha ödemek zorunda. Tin, bütün bu maddeleri önceden hazırladığı üyelik formu ve sözleşmesini çiftlere imzalatıyor.

    64 çifti evlendirdi

    Haluk Tin, üye sayısını artırmak için senenin belirli aylarında devlet memurlarına yönelik kampanyalar düzenliyor. Bu aylardamerkeze evlenmek için başvuran memurlardan üyelik aidatının yarısı (75 milyon) talep ediliyor. Ayrıca evlenmek isteyen her aday doğum gününde başvurması halinde yarım ücret ödüyor.

    Üyelerinin yüzde 67'nin üniversite yüzde 33'nün de ilk, orta ve lise mezunu olduğuna dikkat çeken Tin, son zamanda evlenmek için kendilerine başvuran polis sayısında da artış olduğunu belirtiyor. Bugüne kadar merkez sayesinde 64 çifti evlendirdiğini ifade eden Tin, bu sayıyı artırmak için yoğun çaba gösterdiğini ifade ediyor.

    EVLENDİRİYOR AMA KENDİ EVLENEMİYOR
    Yaptığı iş sayesinde iyi para kazandığını ancak yine işi dolayısıyla evlenemediğini belirten Tin, "Zaman zaman uygun eş adayları buluyorum. Ancak tanıştığım adaylar, ailelerine benim mesleğimi anlatmakta zorluk çekiyorlar. Maalesef işim evlilik konusunda önümde bir engel oldu"diye konuşuyor. Çalışmalarının tamamını faturalı olarak yaptığını belirten Tin, devlete olan vergi ve benzeri ödemelerini bugüne kadar hiç aksatmadığını kaydetti. Tin başından geçen bazı ilginç olayları şöyle anlattı. "Bize evlenmek için başvuran bir bayanı, uygun eş adayını bulduğumuza inanarak merkeze çağırdık. Bayan kapıyı açar açmaz bir çığlık attı. Meğer bizim önerdiğimiz eş adayı bayanın daha önce ayrıldığı nişanlısıymış. Yine evlenmek için bize başvuran 70 yaşlarında bir aday, çok seçici davranıyor, işlerimizi aksatıyordu. Biz de tanışmak için anlaşmalı olarak onun karşısına 20 yaşında güzel bir bayan çıkardık. Görüşme faslından 10 dakika geçmedi ki bayan dışarı çıktı. Bir de baktık bizim 70'lik damat adayı bayılmış...


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 years ago