|

İşte dünyanın en zengin insanları

Dünya milyarderleri listesinde 78,5 milyar dolarlık servetiyle birinci sırada yer alan işadamı Bill Gates, önceki yıl Meksikalı işadamı Carlos Slim'e kaptırdığı birincilik koltuğuna tekrar oturdu. Slim ikinci sırada yer alırken, üçüncü sıraya Zara markasının sahiplerinden Amancio Ortega oturdu. Milyarderler Endeksi'ne göre, 2013 yılında daha da zenginleşen 300 dünya milyarderinin toplam serveti 3,7 trilyon doları buldu.

Aa
00:00 - 3/01/2014 Cuma
Güncelleme: 10:20 - 3/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
İşte dünyanın en zengin insanları
İşte dünyanın en zengin insanları

Her yıl yapılan dünya zenginleri sıralamasında bu yılın birincisi, 2013 içinde servetini 15,8 milyar dolar artırarak 78 milyar doların üstüne çıkaran Amerikalı işadamı Bill Gates oldu.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde, önceki yılın birincisi Meksikalı telekomünikasyon devi Carlos Slim geçen yıl azalarak 72 milyar dolara düşen servetiyle ikinci sırada yer aldı. Microsoft'un kurucusu Gates ise parasal varlığını yüzde 25,2 artırarak en yakın takipçisi Meksikalı iş adamını geride bıraktı. Milyarderler listesinde Carlos Slim'in ardından üçüncü sırayı ise 66,4 milyar dolarlık servetiyle İspanyalı tekstilci ve dünyaca ünlü Zara markasının sahiplerinden Amancio Ortega aldı.

Dünyanın en zengin kadını Crhisty Ruth Walton

Dünyanın en zenginleri sıralamasında 2013 yılının en yüksek servete sahip işkadını Christy Ruth Walton oldu. Amerikan perakende devi Walmart'ın kurucusu Sam Walton'ın oğlu John T. Walton'un eski eşi, yıl içinde servetine yüzde 18'lik artışa karşılık gelen 6 milyar dolar ekledi. 2005 yılında eşi Sam Walton'ın bir uçak kazasında ölmesi sonucu ABD'nin en büyük işvereni unvanına sahip Walmart zincirinin yüzde 12,2 hissesine sahip Christy Walton, 39 milyar dolarlık serveti ile ABD'nin ve dünyanın en zengin işkadını unvanını elinde bulunduruyor.

10 yıl önce