|

Ekonomik istikrar devleri cezbetti

Dünyanın 3. büyük motor üreticisi Hindistanlı Bajaj Auto, Avrupa pazarına açılmak için Türkiye''yi merkez seçti. Türk motor devi Kuralkan''la imzalanan anlaşmanın tanıtımında konuşan grup başkanı Rakesh Sharma, ''Türkiye''nin son 10 yıldaki gelişimini ve istikrarlı ekonomisini gözardı edemezdik'' sözleriyle, Türkiye''ye olan hayranlığını dile getirdi

Yusuf Doğan
00:00 - 27/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:14 - 26/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Ekonomik istikrar devleri cezbetti
Ekonomik istikrar devleri cezbetti

Türkiye''nin istikrarlı ekonomisi, ''En gözde yatırım merkezi'' unvanını Çin''in elinden alan ve dünya devlerinin yatırım için sıraya girdiği Hindistan''ın motor devi Bajaj Auto''nun, Avrupa pazarı için Türkiye''yi merkez seçmesini sağladı. Dünyanın en büyük 3. motor üreticisi olan ve 55 ülkede yatırımları bulunan Bajaj Auto, 2 yıllık bayi ve saha araştırmaları ile gizli müşteri görüşmeleri sonunda, onlarca firma arasından Kanuni motosikletlerinin üreticisi Kuralkan''la üretim ve distribütörlük anlaşması imzaladı. Kuralkan''ın Tuzla''daki fabrikasında üretilecek olan Boxer, Discover ve Pulsar modelleri, buradan hem iç pazara hem de Avrupa pazarına sunulacak.

GELİŞEN VE İSTİKRARLI EKONOMİ

Anlaşmanın, Hindistan''daki tanıtım töreninde konuşan Bajaj Auto Grup Başkanı Rakesh Sharma, Türkiye''yi seçme nedenlerini, ''Türkiye''de motosiklet sektörü sürekli büyüme halinde. Türk ekonomisi de özellikle son 10 yılda gelişmekle birlikte istikrarlı bir ekonomi halini aldı. Hedeflerimize giderken Türkiye''nin gelişimini ve istikrarlı ekonomisini göz ardı edemezdik. Türkiye''yi taban tutarak, Avrupa''da daha da büyümeyi hedefliyoruz'' sözleriyle dile getirdi.

''Her yerde ülkenizin adını duyuyorum''

Bajaj Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rahul Bajaj, Türkiye''nin yüksek potansiyeline değinerek, ''Her gittiğim ülkede, ülkenizle alakalı iyi şeyler duyuyorum. Türkiye önü açık bir ülke'' dedi. Kuralkan Pazarlama Müdürü Ekrem Ata da, motosiklet sektörü hakkında, ''Rakamlar gelişim yönünde ancak kalite, beklenen düzeyde değil. Bu anlaşmaa kalite çıtasını yükselteceğiz'' dedi.


10 yıl önce