|

İtalyan turist öldürüldü

Rize''nin Derepazarı ilçesinde park halindeki karavana üst havalandırma kapağından giren bir kişi İtalyan turist 70 yaşındaki Giorgio Bozzo''yu bıçaklayarak öldürdü, eşini de yaraladı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltında.

.
00:00 - 7/09/2014 Pazar
Güncelleme: 20:15 - 6/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İtalyan turist öldürüldü
İtalyan turist öldürüldü

Tatil için karavanla Türkiye''ye gelen İtalyan turist, Rize''de saldırıya uğradı. Olayda Giorgio Bozzo hayatını kaybederken, eşi ise yaralandı. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde sık olarak görülen turistlere yönelik saldırılar, Karadeniz''e de sıçradı. Gürcistan''dan yaklaşık 15 gün önce Türkiye''ye 6 karavanla giriş yapan 20 kişilik İtalyan turist kafilesi, önceki akşam Derepazarı ilçe merkezindeki bir restoranda akşam yemeği yedikten sonra geceyi geçirmek üzere karavanlarına geçti. Gece saat 02.00 sıralarında karavanlardan birine üstte bulunan havalandırma penceresinden giren bir kişi, İtalyan turist Giorgio Bozzo''yu (70) bıçaklayarak öldürdü, eşi Rita Bozzo''yu ise yaraladıktan sonra kaçtı.

EŞİ KATİLİ GÖREMEMİŞ

Çığlıkları duyan arkadaşları, hemen yaralı turistin yardımına koştu. Rita Bozzo, kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesi''nde tedavi altına alındı. Rita Bozzo, polise verdiği ifadede, saldırı anında karavanda ışık yanmadığı için katil zanlısının yüzünü görmediğini söyledi. Bozzo''nun cesedi, incelemenin ardından otopsi için Trabzon Adli Kurumuna gönderildi. Cinayetin ardından harekete geçen polis, olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı. Hırsızlık amacıyla karavana girdiği sanılan zanlılar, sorgulanmak üzere Rize Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bu arada, İtalyan turistin cenazesinin, otopsinin ardından 8 Eylül Pazartesi günü İtalya''ya gönderileceği öğrenildi.

Arkadaşları şok geçirdi

Karavanla Türkiye turuna çıkan İtalyan turist kafilesi, olay nedeniyle büyük üzüntü yaşandı. Turistler, ölen arkadaşlarının Trabzon Adli Tıp Kurumu''na sevkine kadar morg önünden ayrılmadı.

10 yıl önce