|

İthal fidyeciler kıskıvrak

İstanbul’da biri işadamı diğeri profesör 2 Iraklıyı kaçırarak ailelerinden 2 milyon dolar fidye isteyen Mısırlı Halid Elgaşi ile Irak uyruklu Rabah Abid Halife nefes kesen bir operasyonla yakalandı. Fidyecilerin suç ortağı 4 kişi de Bağdat’ta gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 05:03 - 21/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Türk polisini karşılarında gören işadamı Hafet Hüseyin ile Prof. Dr. Saad Abed Jasım Almarı büyük sevinç yaşadı.
Türk polisini karşılarında gören işadamı Hafet Hüseyin ile Prof. Dr. Saad Abed Jasım Almarı büyük sevinç yaşadı.

İstanbul’da, Iraklı işadamı ve öğretim üyesini kaçıran ithal fidyeciler yakayı ele verdi. Türkiye’ye gelen Irak uyruklu işadamı Hafet Hüseyin (58) ile öğretim üyesi Prof. Dr. Saad Abed Jasım Almarı (65), İstanbul’da kaçırıldı. Rehinelerin ailelerini telefonla arayan şüpheliler, 2 milyon dolar fidye istedi.

TİM DEVREDE

İnşaat ve petrol sektöründe iş yapan Hüseyin ve Almarı’nın aileleri, Bağdat’tan İstanbul’a gelerek polisten yardım istedi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakere ekibi, ihbarın ardından geniş çaplı bir çalışma başlattı.

PARAYI VERİN

Bu esnada aileyi yeniden telefonla arayan fidyeciler, fidyenin 100 bin dolarlık bölümünün Bağdat’taki bir döviz bürosuna teslim edilmesini istedi. İstanbul’da bulunan aileler, Bağdat’taki yakınları aracılığıyla istenen meblağı döviz bürosuna teslim etti. Bu sırada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Bağdat polisi ile bağlantı kurarak, durumu bildirdi.


ABLUKA ALTINDA

Rehine Kurtarma ve Müzakere ekibinin fiziki ve teknik takip çalışması sonucu, işadamı Hüseyin ve öğretim üyesi Almarı’yı kaçıranların adresleri de tespit edildi. Fatih Molla Gürani Mahallesi Muratpaşa Sokak’taki adres ablukaya alındı. Düzenlenen film gibi operasyonda şüpheliler Mısır uyruklu Halid Elgaşi (30) ile Irak uyruklu Rabah Abid Halife (37) kıskıvrak yakalandı. Evde bulunan rehineler kurtarıldı. Bağdat polisinin operasyonunda ise döviz bürosundan 100 bin doları teslim alan kişi ile olaya karıştıkları iddia edilen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Davetiyeli tuzak

Polisin şok baskınıyla gözaltına alınan Mısır uyruklu Khaled Elghasyile Irak uyruklu Rabah Abood Khalıfah’ın, mağdurları davetiye ile tuzağa düşürdüğü ortaya çıktı. Şüphelilerin, organizatör gibi davranarak işadamı Hüseyin ve öğretim üyesi Almarı ile temasa geçtikleri, İstanbul’a getirmek için sözde bir iş semineri davetiyesi hazırlayıp kendilerine verdikleri belirlendi. Zanlıların, bu sayede kandırdıkları mağdurları kaçırdıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen ithal fidyeciler, çıkarıdıkları mahkemece tutulandı.

#İstanbul
#Fidye
7 yıl önce