|

İthal gaspçıyı imajı ele verdi

Cihan
00:00 - 7/11/2009 Cumartesi
Güncelleme: 12:42 - 7/11/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
İthal gaspçıyı imajı ele verdi
İthal gaspçıyı imajı ele verdi

Başakşehir'de, taksiciyi gasp eden yabancı uyluklu bir şahıs, olaydan 3 gün sonra aynı giysileriyle birlikte olay yeri yakınlarında yakalandı. Ters giyindiği şapkasını dahi çıkarmadığı gözlenen gaspçının kimliği, veresiye alışveriş yapabilmek için marketçiye bıraktığı pasaportundan tespit edildi.

Taksici Halil Sarnıç'ın aracına 3 Kasım günü Kayabaşı Mahallesi'nden bir müşteri bindi. Sarnıç'a Aksaray'a gideceğini söyleyen şahıs önce fabrikada çalışan kız kardeşini de alacaklarını belirterek aracı aynı mahallede Balıklı mevkiinde bir binanın yanına götürdü. Boş olduğu belirlenen binanın yanına geldiklerinde şahıs yanında bulunan bıçağı taksi şoförü Sarnıç'ın boğazına dayadı ve parasını istedi. Sarnıç'ın üzerinde bulunan 580 TL'yi alan gaspçı yaya olarak kaçtı. Neye uğradığını şaşıran Sarnıç, korktuğu için polise haber vermek aklına gelmedi. Durumu patronuna bildiren taksici olay yerinden dönerken bir marketin önünde durdu ve sigara almak için markete girdi. Sarnıç'ın tedirginliğini fark eden market sahibi ne olduğunu sordu. Sarnıç, gaspa uğradığını ve şahsı yabancıya benzettiğini söyledi. Bunun üzerine bölgede yabancılar bulunduğunu ve veresiye alışveriş yapabilmeleri için pasaportlarını kendisine bıraktıklarını söyleyen market sahibi, bu pasaportlardaki fotoğrafları Sarnıç'a gösterdi. Sarnıç, Rovshan Gandjaev (28) adına düzenlenmiş pasaporttaki fotoğrafı gaspçıya benzetti.

Daha sonra polise giden taksici olayı ve market sahibi ile aralarında geçen diyaloğu anlattı. Gaspçının eşkalini de anlatan Sarnıç, şüphelinin siyah bir şapkayı ters giyindiğini de söyledi. Markete giderek pasaportu alan polis fotoğraf ve taksicinin anlattığı eşkal doğrultusunda gaspçıyı aramaya başladı. Olaydan 3 gün sonra Başakşehir Asayiş Büro Amirliği ekipleri olay yerinin yakınındaki Ongün Sokak'ta eşkale benzer bir şahsın yürüdüğünü fark etti. Siyah bir şapkayı ters giyen şahsı durduran polis şahsın Rovshan Gandjaev olduğunu tespit etti. Bunun üzerine gözaltına alınan ve Gürcistan vatandaşı olduğu belirtilen Gandjaev, polis merkezine götürüldü. Taksicinin teşhis ettiği gaspçı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin uyuşturucu kullandığı ifade edildi.

Polise teşekkür eden taksici Halil Sarnıç, olayı anlattı. Şahısla ücret konusunda anlaştıktan sonra kız kardeşini alacağını söyleyerek kendisini olayın meydana geldiği yere götürdüğünü ifade eden Sarnıç, birden bıçak çekerek boğazına dayadığını belirtti. Sarnıç, olay anında da şahsın üzerinde aynı kıyafetlerin bulunduğunu söyledi. Emniyet yetkilileri taksiciyi daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

15 yıl önce