|

İtiraf zinciri

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada itirafçı ifadeleriyle yakalanan 68 şüpheliden 21’i itirafçı oldu. İtiraf zinciri oluşturan 21 askerin ifadeleriyle operasyonlar genişleyecek.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:20 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada itirafçı ifadeleriyle yakalanan 68 şüpheliden 21'i itirafçı oldu. 21 askerin itiraflarıyla yeni soruşturmalar açılacak ve yeni operasyonlar yapılacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ'nün TSK'ya sızmış mahrem yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda yakalanan asker ve imamların sorgusu, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapıldı. İstanbul merkezli 10 ilde gerçekleşen operasyonda, 33 ilçede baskınlar yapılırken, 15'i mahrem imam, 53'ü askeri personel olmak üzere toplam 68 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan 68 şüpheliden, 21'i etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldu.

YENİ OPERASYONLAR YAPILACAK

Operasyon ankesör bağlantılarının çözümlenmesi sonrasında gerçekleşirken, daha önce yapılan ara operasyonlarının arka planı da ortaya çıktı. FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik gerçekleşen son operasyonda yakalanan 68 şüpheli, daha önceki operasyonlarda itirafçı olan FETÖ'cülerin verdiği bilgiler ile deşifre oldu. İtirafçı askerlerin, örgüt üyelerini fotoğraflı teşhis ettikleri belirtildi. Gözaltına alınan 68 şüpheliden de 21 asker itirafçı oldu. 21 itirafçı, güvenlik güçlerine ve adli makamlara çarpıcı bilgiler verdi. Emniyet kaynakları, itiraflar ile birlikte operasyonların genişleyeceği bilgisini verdi.

KRİPTOLARA GÖZALTI

Öte yandan Kahramanmaraş merkezli 7 ilde, FETÖ'ye yönelik operasyonda 10 muvazzaf asker yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerini kullanan çeşitli birliklerde görevli muvazzaf askerlere yönelik Kahramanmaraş, Hakkari, Şırnak, Mardin, Malatya, Adana ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Terör örgütü mensubu oldukları iddiasıyla muvazzaf 10 astsubay gözaltına alındı.

#FETÖ
#İtiraf
6 yıl önce