|

İTO seçimlerinde zafer Yalçıntaş'ın

İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerini Başkan Murat Yalçıntaş'ı destekleyen İTO Platformu kazandı. Murat Yalçıntaş, tek liste girdiği kendi komitesinde 222 oyun 216'sını alarak seçildi. Eski Başkan Mehmet Yıldırım ise kendi komitesinde hezimete uğradı

Yılmaz Yıldız
00:00 - 24/02/2009 Salı
Güncelleme: 03:00 - 24/02/2009 Salı
Yeni Şafak
İTO seçimlerinde zafer Yalçıntaş'ın
İTO seçimlerinde zafer Yalçıntaş'ın

Türkiye ekonomisinin yaklaşık yarısının döndüğü İstanbul 'da iş dünyası sandık başına gitti. İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), Deniz Ticaret Odası (DTO) ve İstanbul Ticaret Borsası'na (İTB) üye iş adamları, sektörlerinde kendilerini temsil edecek üyeleri belirlemek için oy kullandı.

350 bin üyesi bulunan İTO 'daki seçimlerde bir önceki seçime göre yetki belgesi alanların oranı yüzde 65 arttı. Birçok üye de birden fazla odada oy kullandığı için bazı sandıklara yetişemedi.

'İLGİDEN GURUR DUYUYORUM'

Seçimlerin yapıldığı İDTM'de oy kullanan ticaret odası üyelerini dolaşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, zorlu hava şartlarına rağmen katılımın yüksek olmasından büyük gurur duyduğunu belirtti. Yalçıntaş, “Şu tablo İstanbullu iş adamlarının odalarına ne kadar sahip çıktıklarını, demokratik haklarını kullanırken ne kadar titizlik ve fedakarlık gösterdiklerini, sektörlerinin odada temsil edilmesine büyük önem verdiklerini en somut göstergesi” dedi.

İTO'yu ve İstanbul ekonomisini çok daha güzel, müreffeh ve aydınlık yarınlara taşıma gayreti içinde olduklarını belirten Yalçıntaş, “Ancak bu benim tek başıma yapacağım bir şey değil. Yönetimde görev alan arkadaşlarımla birlikte yapacağımız bir iştir” şeklinde konuştu.

'BU TRAFİKTE NASIL GELSİN!'

Seçimler sonrasında basın mensuplarıyla sohbet eden Yalçıntaş, Mehmet Yıldırım'ın başka bir komiteden seçilip seçilmediğini sorması üzerine Yalçıntaş, “Kendisine sorun” dedi. Gazetecilerin, “Yıldırım'ın telefonu kapalı, gelecekti ama gelmedi” demeleri üzerine, “Gelemez adam nasıl gelsin bu trafikte” dedi. Yalçıntaş, yeni yönetimin ayın 28'inde saat 17.00'de belirleneceğini söyledi.


Yıldırım'ı tarihe gömdüm

İnşaat komitesinde İTO eski Başkanı Mehmet Yıldırım'a karşı mücadele eden Yusuf Cevahir, “Sayın Yıldırım, bu sabah beni 'yenil meye doyamayan güreşçi'olarak nitelemişti, bu saat itibariyle ben onu tarihe gömmüş bulunuyorum. Bu, bütün arkadaşlarımızın müşterek çalışmasının ürünüdür” dedi.

Bu arada Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılan İTO seçimlerinin ilk ayağında İTO'nun 92 meslek komitesinin, 257'si meclis üyesi olmak üzere 616 üyesi seçilecek. 262 İTO Meclis üyesinin belirlenmesinde etkin rol oynayacak olan komite seçimleri için gruplar arasındaki çekişme de dikkat çekiyor.


SEÇİMDEN NOTLAR
  • ÇDLG destekçileri turuncu atkı ve şapka, İTO Platform destekçileri ise kırmızı atkı taktı.
  • İstanbul Ticaret Odası Platformu'na MÜSİAD, TUSKON, ASKON ve TÜMSİAD destek verdi.
  • Bir önceki seçimde Mehmet Yıldırım 'a destek veren Hikmet Tanrıverdi, bu seçimde Murat Yalçıntaş (İstanbul Ticaret Odası Platformu-İTOP) ile birlikte hareket etti.

    Kendi sandığını sildi süpürdü

    İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, oyunu kullandığı 42. No'lu sandıkta 222 oyun 216 'sını aldı. Yalçıntaş'ın rakibi Mehmet Yıldırım ise kalesi olarak görülen 79 No'lu İnşaat Taahhüt Meslek Grubu'nda kullanılan oyların ancak 3'te 1'ini alabildi. Aynı komitede yarışan Yusuf Cevahir'in listesi 646 oy aldı. Yıldırım'ın oyları 214'te kaldı.




  • 15 yıl önce