|

İTO yönetiminden Murat Yalçıntaş'a tam destek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu üyeleri, tutuklanan Başkanları Murat Yalçıntaş'a tam destek verdi. İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şekib Avdagiç, "İTO camiası olarak tek vücut başkanımız Murat Yalçıntaş'ın arkasındayız' dedi

Oktay Mehmet
00:00 - 28/10/2010 Perşembe
Güncelleme: 01:14 - 28/10/2010 Perşembe
Yeni Şafak
İTO yönetiminden  Murat Yalçıntaş'a tam destek
İTO yönetiminden Murat Yalçıntaş'a tam destek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu üyeleri, tutuklanan Başkanları Murat Yalçıntaş'a tam destek verdi. İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şekib Avdagiç, "İTO camiası olarak tek vücut başkanımız Murat Yalçıntaş'ın arkasındayız. Bu karara en kısa zamanda gerekli itirazlar yapılacaktır" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın tutuklanmasıyla ilgili olarak İTO Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şekib Avdagiç, İTO camiası olarak tek vücut olarak Yalçıntaş'ın arkasında olduklarını söyledi. Avdagiç, "Sayın Yalçıntaş'la 6 yıldır yol arkadaşlığı yapan bizler, inanıyoruz ki başkanımız doğruluğun dürüstlüğün en büyük savunucusu ve uygulayıcısıdır. Sayın Başkanımız hiçbir yasadışı işin, hiçbir hukuk dışı faaliyetin ya da oluşumun içinde değildir. Bizim Murat Yalçıntaş'ın çalışma arkadaşları olarak masumiyetinden zerre kadar şüphemiz yoktur. İTO, 128 yıllık tarihi boyunca doğruluk ve dürüstlüğün simgesi olmuştur'diye konuştu.

KARAR İÇİMİZİ YAKTI

İTO olarak hukuk ve adalete saygılı olduklarının altını çizen Avdagiç, verilen bu kararın tüm İTO üyelerinin içini yaktığını ifade etti. Şekib Avdagiç, "Bu karar avukatlarımızdan aldığımız bilgiye göre kabul edilebilir olmadığı gibi gerçeği yansıtmaktan uzaktır. Murat Yalçıntaş bu iddialar ortaya çıktığında programını hemen yarıda keserek Türk adaletinin çağrısına uyarak erken gelmiştir'diye konuştu.

14 yıl önce