|

İttifak 2023’e kadar sürecek

MHP lideri Bahçeli, teşkilatına, “İttifak 2023’e kadar devam edecek. İttifakı zedeleyecek açıklamalardan, hareketlerden tavırlardan uzak durun. Herkes üslubuna dikkat etsin. Cumhurbaşkanı’na saygıda kusur etmeyin” mesajı verdi.

Nur Banu Aras
04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 02:58 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hafta sonu partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve milletvekilleri ile Kızılcahamam’da kamp yaptı. Bahçeli, kampın ikinci günündeki kapalı toplantıda teşkilata uyarılarda bulundu.

İTTİFAKI ZEDELEYECEK TAVIRLARDAN UZAK DURUN

Edinilen bilgilere göre Cumhur İttifakı’na fitne ve fesat sokmak isteyenler olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “Bunlar her zaman olur. Tuzaklara düşmeyin. Birlik ve beraberliğimizi koruyalım” dedi. İttifakın seçime kadar süreceğini düşünenlerin yanıldığını vurgulayan Bahçeli, “İttifak 2023’e kadar devam edecek. İttifakı zedeleyecek açıklamalardan, hareketlerden tavırlardan uzak durun. Herkes üslubuna dikkat etsin. Cumhurbaşkanına saygıda kusur etmeyin” ifadelerini kullandı.

BAŞARI CUMHUR İTTİFAKI’NIN

MHP’nin seçimlerde başarı kaydettiğini yineleyen Bahçeli, “Seçim sonuçları Cumhur İttifakı’nın başarısını gösteriyor. Belediye başkanlığı sayısında başarılı olduk ama bunu öne çıkarmaya gerek yok. Başarı Cumhur İttifakı’nın başarısıdır. Arkadaşlar buna dikkat etsinler. AK Parti’yle ayrımız, gayrımız yok. AK Parti ve MHP’nin ittifakı başarılı olmuştur” diye konuştu.

BEKLENTİYLE DESTEK VERMEDİK

Partililerin atamalarda ve kadrolarda bir beklenti içine girmemelerini isteyen Bahçeli’nin şunları söylediği öğrenildi: “Biz bir beklentiyle Cumhur İttifakı’na destek vermedik. Beklenti içine girip talebi olanlar varsa beklemesinler. Herhangi bir talepte bulunmayız. Ama ülkücü olup da kadrolarda liyakatiyle bir yere gelebiliyorlarsa gelsinler. Zaten bunu kendileri de görüyor. Arkadaşlar bunu bilsinler ve ona göre hareket etsinler. Biz devlet, millet, beka, terörle mücadele için hükümete ve devlete destek veriyoruz.”

#MHP
#Devlet Bahçeli
#Cumhur İttifakı
5 yıl önce