|

İYİ Parti lideri Akşener grup toplantısında CHP'li Berberoğlu ve HDP'li isimlerin tutuklanmasını es geçti

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, koronavirüs sürecinin ardından ilk kez grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. Akşener, 'siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Berberoğlu'na ve HDP'li isimlere ilişkin hiçbir ifade kullanmadı.

11:45 - 10/06/2020 Çarşamba
Güncelleme: 13:47 - 1/07/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener (arşiv).
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener (arşiv).

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında milletvekilleri ile bir araya geldi.


O konuya girmedi

Gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Akşener, çok sayıda konuya yönelik açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Berberoğlu yok

İç siyasetten dış politikaya kadar mesajlar veren İYİ Parti lideri, Millet İttifakı'nın ortağı olan CHP ve HDP'li isimlerin tutuklanması konusunda herhangi bir ifade kullanmadı.

  • Ne olmuştu?
  • TBMM Genel Kurulunda, CHP'li Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında mahkeme tarafından verilen, kesinleşmiş cezalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri okunarak bilgiye sunulmuştu.

CHP'li Enis Berberoğlu İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında kesinleşen hapis cezaları üzerine yakalama kararı çıkarttı. Kararla birlikte iki isim de Diyarbakır'daki evlerinden gözaltına alındı.



#akşener
#berberoğlu
#leyla güven
#farisoğulları
#tutuklandı
#milletvekili
#iyi parti
#konuşmadı
4 yıl önce