|

İYİ Parti reklamına tepki: Şehidimizi alet etmeyin

İYİ Parti'nin, 2020’de terör örgütü PKK’nın Pervari'de şehit ettiği Özel Harekât Polisi Muhammed Demir'in cenaze görüntülerini reklamda kullanması tepkiyle karşılandı. Aile, “Bizi siyasi propagandaya alet etmesinler" açıklaması yaptı. Suç duyurusu üzerine videoya erişim yasaklandı.

04:00 - 5/05/2023 Cuma
Güncelleme: 02:12 - 5/05/2023 Cuma
Yeni Şafak
İYİ Parti şehit cenazesine ait görüntüleri seçim kampanyasında kullandı. Şehidin ailesinden İYİ Parti’ye sert tepki geldi.
İYİ Parti şehit cenazesine ait görüntüleri seçim kampanyasında kullandı. Şehidin ailesinden İYİ Parti’ye sert tepki geldi.

Siirt’in Pervari ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit edilen Polis Memuru Muhammed Demir’in ailesi, cenaze görüntülerinin İYİ Parti tarafından kullanılmasına tepki gösterdi. İYİ Parti’nin teröristlerle iş birliği yaptığını ifade eden baba İbrahim Demir, partinin şehidi reklamda kullanmasına tepki göstererek, “Kandil’den emir alıyorlar, terörist başlarından emir alan bir parti nasıl oluyor da benim çocuğumu reklamında kullanıyor. Şehitlerimiz boşu boşuna mı bu vatan için şehit düştü, yazık günah değil mi? Vicdanınız hiç mi sızlamıyor” dedi. 16 Temmuz 2020’de şehit olan Demir’in cenazesine ait görüntüler İYİ Parti’nin seçim kampanya filminde yer almıştı.

GÖRÜNTÜ ACILARIMI TAZELEDİ

İYİ Parti’nin kampanya filmini izlediğinde düyük şok yaşadığını belirten Şehit Demir’in annesi Dilber Demir ise, “Görüntüyü izlediğimde acılarım tazelendi. İYİ Parti bizden izin almadan çocuğumun görüntülerini kullanmış, bundan çok rahatsız oldum. Görüntülerin kaldırılması için dava açtım ve bu da kabul oldu” dedi. Görüntülerin kullanılmamasını isteyen anne Demir, “Madem böyle duyarlı, şehit ailesini düşünüyor, Sivas’a geldiğinde neden gelip ziyarette bulunmadı” diye sordu. Anne Demir, kendisine ait görüntüler ile gelininin cenaze sırasında çekilen görüntülerinin kullanılmamasını isterken, “Terörle ikisi aynı amaçta, altılı masada görüntülerimizin kullanmasını istemiyorum” şeklinde konuştu.

PROPAGANDAYA ALET ETMEYİN

Şehit oğlunun üniformasından torunu için yaptırdığı ve üzerinde “Cennet kokulu kızım, bu yastık benim giydiğim gömlekti. Başını koyduğunda yanında olacağım” yazısı bulunan yastığı göstererek, “Benim çocuğum bu yastığa yatarak ‘bunu bana babam bırakmış, ben bunda yatıyorum’ babaanne diyor. ‘Babaanne ben küçükken babam bizimle kalıyormuş, şimdi gitmiş bu yastığı bana bırakmış’ diyor. Buna gel sen dayan. Bundan sonra benim gibi annelerin, babaların canlarının yanmasını istemiyorum. Bizi siyasi propagandalarına alet etmesinler” ifadelerini kullandı. 8 Nisan’da Sivas 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuran anne Demir, görüntülerin siyasi propaganda amaçlı kullanıldığını ifade ederek erişim engelli talep etti. Mahkeme, erişimin engellenmesine hükmetti.



#Şehit
#İYİ Parti
#PKK
#Polis
1 yıl önce